Skip to content

HILVERSUM – Stichting Atletiekevenementen Hilversum geeft het stokje door aan sportorganisatie Le Champion, zij nemen voortaan met grote enthousiasme de organisatie van de Hilversum City run over. In het zonnetje op het terras bij Mout werd gisterenmiddag de overdracht ondertekend door de betrokkenen.

Voorheen werd de Hilversum City Run georganiseerd door Stichting Atletiekevenementen Hilversum in samenwerking met de Gooise Atletiek Club (GAC). Het deelnemersaantal liep sterk terug vanwege de groeiende concurrentie. Daar kwam de afgelopen twee jaar ook nog corona bij. Daarom besloot de stichting de organisatie van het eendaagse sportevenement aan de stichting Le Champion over te dragen. De connectie met de Hilversumse atletiekclub zal echter goed onderhouden worden. 

“Het is lastig het hardloopevenement zelfstandig te organiseren met omvang van 6000 hardlopers en de steeds strengere eisen vanuit de overheid voor de veiligheid. Daarom zijn we met verschillende organisaties gaan praten. Le Champion was enorm enthousiast en de uitgangspunten overlappen met die van ons: het voornaamste doel is mensen in beweging krijgen. Het is een gouden greep. Als bestuur ben ik blij met deze overdracht continuïteit voor de run te kunnen waarborgen. Komend jaar kan ik deelnemen aan de run zonder druk met andere dingen te zijn”, vertelt Dirk Fabels, voorzitter Stichting Atletiekevenementen Hilversum.

Over Le Campion
Le Champion is een vereniging die bestaat uit bestuursleden die zich vrijwillig inzetten om mensen te inspireren om te sporten en te bewegen. Jaarlijks organiseren zij al 60 sportevenementen waaronder de Dam tot Damloop, TCS Amsterdam Marathon, Ronde van Noord-Holland en de Wandel4daagse Alkmaar. Komende tijd houden zij zich ook bezig met het verder ontwikkelen van Hilversum City run.

De ondertekening van overnameovereenkomst werd gedaan door George de Groot, oud-penningmeester Hilversum City Run, Dirk Fabels, oud-voorzitter bestuur Hilversum City Run, Ruud van der Velde, voorzitter bestuur Le Champion en Klaas Lakeman, bestuurslid Le Champion. Dankzij de overdracht houdt de Stichting Atletiekevenementen Hilversum geld over en met dat bedrag ondersteunen ze de GAC. “Jammer dat dit ten einde komt, maar je ziet hier eigenlijk alleen maar blije gezichten. Iedereen krijgt wat en vanuit onze positie zijn we blij dat de run in goede handen is en de ruimte krijgt om verder te ontwikkelen,” aldus penningmeester Stichting Atletiekevenementen Hilversum George de Groot.

Vieren met gooisch bier
Faber en zijn opvolger Van der Velde hielden een korte toespraak. Daarna werd er vrolijk geproost en borrelden de aanwezigen nog met een gooisch biertje na bij Mout. Ook Karin van Hunnik deed een drankje mee. Zij is sinds een paar maanden onder andere wethouder sport en is erg enthousiast over de overdracht. Zelf heeft ze altijd veel hardgelopen maar aankomende run zal ze tot haar grote spijt niet meedoen vanwege een blessure.

Inschrijven voor de 19e editie van de Hilversum City Run in april 2023 kan vanaf medio november. Het is mogelijk een ronde van 5 of 10 kilometer te lopen. 

Bron: Gooi-en Eemlander 16 juli 2022

Back To Top