Skip to content

HILVERSUM – Afgelopen weekend vond de 66e editie van de Maple Leaf Cross plaats in een modderig natuurgebied Anna’s Hoeve Hilversum, maar desondanks werden alle records gebroken. Oud-Europees Indoor kampioen, Arnoud Okken liep een nieuw officieus parcoursrecord op de korte cross. Ook deden er een record aantal deelnemers mee. De organisatie en de deelnemers kunnen terug kijken op een 'echte' cross waar iedereen onder de modder over de finish kwam.

Zowel nationale als regionale atleten schitterden op het mooie, maar natte parcours. Op de korte cross stonden verschillende namen van formaat aan de start. Op de korte cross trok Arnoud Okken na 3 km aan het langste eind en noteerde een parcoursrecord met zijn tijd van 8.55 (bruto). Menno Zuidema, de winnaar van de editie in 2011 moest genoegen nemen met de zilveren plek. Robert Planting complementeerde het podium.
Het GAC kwartet onder aanvoering van David Vonk kwam binnen op de plekken 7 t/m 10. Bij de vrouwen liep GAC-er Christine Bosch een mooie race waarin ze in een supersterke laatste ronde Lorraine Ravestein inhaalde en naar het goud liep. Marlies Manders ging met het brons naar huis.

Op de lange cross was Maureen Koster superieur. Onbedreigd liep ze in een groepje met enkel mannen naar de streep in een zeer snelle tijd van 21.39 op 6 km. De nummer 2, Karin Nieuwenhuijsen, deed er bijna twee minuten langer over en het podium werd compleet gemaakt door Tirza van der Wolf. GAC-er Mirjam Koersen legde beslag op de vierde plek. Bij de mannen liepen Gert-Jan Liefers, Jorijn de Mare en Joeri Wolf lange tijd in de buurt van elkaar. Na ongeveer 4 km moest Gert-Jan eraf en was na 9 km de 3e over de streep in 30.49. De strijd om de eerste plek werd gewonnen door Joeri Wolf (30.01) nipt gevolgd door Jorijn de Mare die er 2 seconden langer over deed.

Na de vele regen en het onweer dat  er was tijdens de wedstrijden werden de jeugd en prestatielopen in relatief droge omstandigheden afgewerkt. Al was het parcours inmiddels voorzien van vele plassen en grote hoeveelheden modder, de deelnemers hebben in ieder geval kunnen genieten van een echte cross tot aan de erwtensoep aan toe.

De persoonlijke video staat vanaf maandag online en vanaf dinsdagmiddag is je finishfoto gratis af te halen bij Run2Day Hilversum.