Skip to content

De Gooise Atletiek Club heeft een geschiedenis van meer dan 85 jaar, met vele hoogtepunten en die worden vanaf de start van deze nieuwe website ook online zichtbaar. Maandelijks komt er een periode van tien jaar bij, met veel aandacht voor de mannen en vrouwen die vanaf 13 september 1927 de club groot maakten. Uiteraard horen daar foto’s en video’s bij (al zijn er van de eerste decennia niet heel erg veel te vinden – suggesties zijn van harte welkom).

We beginnen in 1927 met een onverwachte hoofdrol voor ….. Пётр Ильич Чайковский. Of was het Pyotr Ilyich Chaykovsky? Pjotr Iljitsj Tsjaikovski? Of toch Tchaikovsky?

Overigens waren er nog meer bijzondere geboortes in ons stichtingsjaar: Harry Mulisch, Herman Emmink, Roger Moore, Harry Belafonte, Jan Blokker, Fidel Castro en Gina Lollobrigida. Bovendien vloog Charles Lindbergh als eerste over de Atlantische Oceaan, werd de geluidsfilm uitgevonden, zwom Tarzan Johnny Weismuller de 100 yards in 51 seconden en opende de KLM de eerste passagierslijndienst van Amsterdam naar Batavia (het huidige Jakarta).

Back To Top