Skip to content

Sponsoring van GAC, zowel structureel als per evenement, biedt vele commerciële en publicitaire mogelijkheden. De atletiekbaan en het clubgebouw worden zeven dagen per week intensief gebruikt door GAC atleten. Daarnaast vinden er “niet door GAC georganiseerde” activiteiten plaats (onder andere door Nike) met veel deelnemers en bezoekers. Bij elkaar gaat het om minstens duizend bezoekers per week.

De Gooise Atletiek Club (GAC) is met meer dan 1600 leden één van de grootste atletiekverenigingen van Nederland. De club beschikt over een atletiekbaan en een clubhuis met veel faciliteiten. De accommodatie wordt omzoomd door de oudste Nederlandse sporttribune van architect Dudok en het hoofdgebouw van Nike Europa. 
Jaarlijks organiseert GAC vele evenementen en activiteiten. Sommige zijn exclusief voor clubleden, maar daarnaast zijn er ook wedstrijden met regionale of nationale uitstraling zoals o.a. de Maple Leaf Wintercup – powered by Klaverblad en de Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally. Sponsoren profiteren van de aandacht die hieraan geschonken wordt door sporters, publiek en pers.

Wij bieden de volgende mogelijkheden om GAC structureel te ondersteunen:

  • Sponsorborden
  • Advertenties in GAC Magazine
  • Website
  • Reclame op beeldschermen clubhuis

Huidige sponsors
Hoofdsponsor: Klaverblad Verzekeringen
Sponsoren: Nike, Run2Day

Logo Klaverblad verzekeringen

Voor meer informatie over sponsoring: sponsoring@gach.nl of neem contact op met 1 van de leden van onze sponsorcommissie:

Ben Bus, voorzitter ben.bus@gach.nl 06-52090400

Floris van der Pol,  floris.van.der.pol@gach.nl

Joyce van Houdt,  joyce.van.houdt@gach.nl

Schenkingen en erfenissen
Een andere vorm van sponsoring is geld overmaken via schenkingen en erfenissen. Dit is bij veel verenigingen een welkome inkomstenbron. Bovendien betaalt de gever én onze vereniging over een schenking geen belasting. Dat komt omdat GAC een SBBI-status heeft. Als je zo’n status hebt betaal je over schenkingen, maar ook over erfenissen boven de € 2.122, geen schenk- of erfbelasting.

Stel dat je tot bovengenoemde doelgroep behoort en je wilt GAC eenmalig of vaker een bedrag schenken, dan hoef je niet te wachten tot ‘na het leven’. Dat kan direct met een bezoekje aan de notaris geregeld worden. Wil je wachten ‘tot later’, dan is een testament de aangewezen route.
Naast het eenmalig schenken van het jaarlijks vrijgestelde bedrag, bestaat ook de mogelijkheid om periodiek – bijvoorbeeld 5 jaar achter elkaar – een schenking te doen. Deze periodieke gift levert een belastingvoordeel op in de inkomstenbelasting. Deze periodieke schenking hoeft sinds 2014 niet langer te worden vastgelegd via de notaris.

Back To Top