Skip to content

Algemeen
Bij GAC trainen atleten met elkaar in trainingsgroepen. Vanaf Junioren stromen atleten in of door naar een individueel passende trainingsgroep. Dat is meestal op basis van leeftijd,  individuele onderdeelinteresse en groepsvoorkeur.

Daarbovenop geldt voor onze selectiegroepen en plusgroepen, dat deelname is voorbehouden aan atleten die hiervoor uitgenodigd worden. Talent en motivatie/werklust zijn daarbij de belangrijkste criteria.

Wisselen van trainingsgroep is mogelijk bij de jaarlijkse groepswissel én tussentijds, maar uitsluitend in overleg met en na akkoord van de huidige en nieuwe hoofdtrainer en coördinator.

Er is ALTIJD training, behoudens:

  • officiële kerstvakantie voortgezet onderwijs regio noord Nederland
  • geplande wedstrijden en activiteiten
  • extreme weersomstandigheden: onweer of ijzel
  • afgelasting door hoofdtrainer

De trainingsgroepen voor Junioren en ouder zijn ingedeeld in clusters met overeenkomstige kenmerken en een eigen contactpersoon. Hieronder tref je per cluster een korte toelichting aan. Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan contact op met de betreffende contactpersoon.

Voor een actueel overzicht van alle Baanatletiek trainingsgroepen , -tijden, -locaties, klik hier

Voor een actueel overzicht van alle geplande Baanatletiek wedstrijden en -activiteiten, klik hier

BASIS – JUNIOREN EN SENIOREN

Atleten in onze basisgroepen trainen 2 keer per week. Voor de liefhebbers is er ook de mogelijkheid voor aanvullende trainingen. De trainingen vinden grotendeels plaats op de atletiekbaan van GAC. Een enkele keer is er een loopje buiten de baan of een (deel)training in de krachtruimte.

GAC heeft veel leden en telt daardoor maar liefst 8 basis trainingsgroepen bij Junioren en Senioren. Om veel persoonlijke aandacht te borgen, telt iedere trainingsgroep minimaal 2 trainers en maximaal 20 atleten.

Er wordt in deze groepen breed oftewel allround training gegeven. Loop-, spring- en werponderdelen komen allemaal aan bod. Atletiek is een wedstrijdsport, atleten worden hier tijdens de trainingen op voorbereid. Iedere trainingsgroep heeft wel een eigen onderdelenfocus, afhankelijk van de voorkeur, kennis en kunde van de trainer(s).

Voor meer informatie, neem contact op met Stéphane Wienneke         stephane.wienneke@gach.nl

PLUS GROEPEN

Atleten die uitermate gemotiveerd zijn om te trainen en tevens veel wedstrijden willen doen, kunnen uitgenodigd worden om bij een plusgroep te gaan trainen. Deze atleten trainen met elkaar 3 of meer keer per week intensief en wedstrijdgericht op de baan of in de krachtruimte, waarbij alle technische onderdelen en looponderdelen van sprint tot middenafstand aan bod komen.

Voor meer informatie, neem contact op met:

Plusgroep BiCz                                                 Stéphane Wienneke     stephane.wienneke@gach.nl

Plusgroepen Junioren B C en Junioren D       Tom Dankers                tom.dankers@gach.nl

SELECTIE – TECHNISCH

Deze trainingsgroepen zijn geschikt voor de meest getalenteerde en ambitieuze GAC atleten die prestatief alles uit zichzelf willen halen en bereid zijn om daar 5 of zelfs meer keer per week voor te trainen. De atleten worden geselecteerd, uitgenodigd en begeleid door professionele en vakbekwame GAC trainers.

Voor meer informatie, neem contact op met:

Team Arena – meerkamp, sprint, springen  Niels Alofsen                niels.alofsen@gach.nl

Werpen                                                           Ingrid van Dijk              ingrid.gach@kpnmail.nl

SELECTIE LOPEN – midden en lange afstand

Sommige atleten geven al op jonge leeftijd aan dat zij liefst willen lopen en niet/nauwelijks belangstelling hebben voor de technische onderdelen. Vanaf juniorenleeftijd kan je bij GAC specialiseren op de midden- en lange afstand.

Er zijn 2 selectiegroepen waar ambitieuze en getalenteerde junioren en senioren voor uitgenodigd kunnen worden. Daarnaast zijn er 2 meer laagdrempelige loopgroepen, maar waar nog steeds wedstrijdgericht gelopen wordt.

Voor meer informatie, neem contact op met Mark Hilberts                   markhilbertssportpublicaties@gmail.com

MASTERS

Binnen de Baanatletiek ben je master vanaf het moment dat je 35 jaar wordt. GAC heeft 2 trainingsgroepen: “Masters” en “Masters Jong”

De “Masters” trainingsgroep is een bonte mix van zeer ervaren atleten en relatieve nieuwkomers. Deze trainingsgroep huisvest meerdere kampioenen en traint zeer prestatie- en wedstrijdgericht. De trainingen worden sterk gedifferentieerd naar de vermogens en behoefte van de individuele atleet. Met alle aanwezige kennis, kunde en ervaring is het gebruikelijk dat er vrij zelfstandig getraind wordt met beperkte begeleiding van een trainer.

De “Masters Jong” trainingsgroep richt zich meer op fit zijn en blijven met behulp van atletiekgerichte oefeningen.

Voor meer informatie, neem contact op met:

Masters                                                           Sjef Coenen                  sjefco@kpnmail.nl

Masters Jong                                                   Wendy Vet                   wendy_vet@hotmail.com

Back To Top