skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen beperkingen.

Organisatie
De senioren trainen met elkaar in één trainingsgroep. Een aantal getalenteerde én gemotiveerde atleten traint in één van de specialisatiegroepen.
De algemene leiding is in handen van de senioren-coördinator. De trainer is het eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen.                                               
Klik hier voor een overzicht van de senioren-trainingsgroepen: coördinator, hoofdtrainer en trainingstijden.

Trainingsinhoud
De atleten beoefenen voornamelijk baanatletiekonderdelen: sprint, horden, hoogspringen, verspringen, hink-stap-sprong, kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen.                          
De trainingen zijn bedoeld voor het perfectioneren van de technieken en het verbeteren van de basispijlers kracht, conditie, snelheid, lenigheid en coördinatie. In de winter wordt vooral algemeen getraind en in de zomer meer specifiek. Er wordt beperkt speels getraind, meer naar eindvormen van de onderdelen, waarbij ook het werken aan de basispijlers van belang is. Het blijft zo dat de trainingen moeten worden afgestemd op de groep van het moment. Bij deze atleten is het gebruikelijk dat er vrij zelfstandig getraind wordt met beperkte begeleiding van een trainer.

Allround

De atleten trainen twee keer per week 1,75 uur. Gemotiveerde getalenteerde atleten komen in aanmerking voor een specialisatiegroep of de allround ABC + groep.                                                              
Er is ALTIJD training, behoudens: 
– 4-6 weken zomervakantie, per trainingsgroep te bepalen door de hoofdtrainer
– kerstvakantie
– op trainingsdagen geplande wedstrijden of activiteiten
– extreme weersomstandigheden: onweer of ijzel 
– afgelasting door hoofdtrainer

Naast de allround bestaan er verschillende gespecialiseerde groepen met ieder hun eigen selectiecriteria, trainingsmethode en trainingsmogelijkheden.

De komende periode wordt de huidige structuur tegen het licht gehouden en indien nodig aangepast.

GAC senioren kunnen naast de allround bij de volgende groepen terecht:

Vanuit allround kunnen atleten bij hun hoofdtrainer aangeven dat zij interesse hebben in één van de gespecialiseerde groepen. Er vindt overleg plaats met de hoofdtrainer van die groep. Er wordt altijd na een aantal weken geëvalueerd. Omgekeerd kan een trainer van de gespecialiseerde groepen ook in overleg met en na akkoord van de allround hoofdtrainer contact opnemen met een allround atleet.

Er wordt minimaal 3 x per week getraind.

Overstappen naar allround is altijd mogelijk. 

Voor team Arena en Mila zie ook www.selectiegac.nl

Back To Top
X