Skip to content

Bij GAC is de jeugdatletiek onderverdeeld in Pupillen en Junioren, met ieder een eigen coördinator. De A (aangepaste) atletiek valt organisatorisch onder de pupillen, maar atleten kunnen zowel pupillen als junioren en senioren zijn.

Coördinatoren

    • Pupillen, omvatten alle atleten van 5-12jr. Coördinatoren zijn John en Nelleke Dankers: pupillen@gach.nl
    • A atletiek, betreft atleten met een verstandelijke beperking. Hierbinnen kennen we twee niveaus: basis en gevorderd. Coördinatoren zijn John en Nelleke Dankers: jtc@gach.nl

Hoofdtrainers bijzondere groepen

Aanvullende informatie over de categorieën kun je hier vinden:
pupillen senioren,  masters en A atletiek

Algemene informatie

Locatie
De trainingen vinden meestal plaats op de atletiekbaan van GAC. Er wordt bij de pupillen ook  uitgeweken naar bos, hei en/of park in de directe omgeving van de baan.
Tussen de herfstvakantie en de voorjaarsvakantie trainen C-pupillen op de woensdag in een gymzaal in Hilversum. In dezelfde periode trainen alle pupillen op zaterdag niet op de baan, maar in de bosrijke omgeving.

Junioren maken tevens gebruik van de krachtruimte in het clubgebouw.

Kleding & schoeisel
Pupillen bewegen veel, maar staan ook regelmatig stil tijdens de trainingen. Zorg – afhankelijk van weersomstandigheden – voor meerdere dunne lagen die naar behoefte aan- of uitgetrokken kunnen worden.
Als schoeisel zijn hardloopschoenen essentieel vanwege de ruwe zool met goede grip. Vanaf  A-pupillen wordt aangeraden allround spikes aan te schaffen. Spikes zijn echter pas verplicht vanaf D-junioren.

Voor clubkleding klik hier.

Activiteiten
Ieder jaar wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd, zoals paaseieren zoeken, een ouder-kind wedstrijd, een pupillenkamp en feestavonden. Junioren hebben hun eigen feesten, andere activiteiten en kamp. Hierover word je tijdig door de hoofdtrainer per e-mail geïnformeerd.

Back To Top