Skip to content

Organisatie
De pupillen zijn onderverdeeld op geboortejaar, in trainingsgroepen van maximaal 25 atleten. Na de clubkampioenschappen – ieder jaar begin oktober – schuiven de atleten automatisch door naar de volgende leeftijdscategorie en trainingsgroep.
De algemene leiding over de pupillenafdeling is in handen van de pupillen-coördinator. Iedere trainingsgroep heeft meerdere trainers waarbij één trainer benoemd is tot hoofdtrainer. De hoofdtrainer is het eerste aanspreekpunt voor pupillen en ouders/verzorgers bij vragen of problemen.

Frequentie
E- en D-pupillen trainen één keer per week (zaterdag 9.00-10.30 uur). A-, B-, en C-pupillen trainen twee keer per week (woensdag 17.30-19.00 uur).
Voor gemotiveerde A- en B-pupillen zijn er mogelijkheden voor een aanvullende techniektraining. 
Er is ALTIJD training, behoudens: 
– officiële basisschoolvakanties – regio noord Nederland
– op trainingsdagen geplande wedstrijden of activiteiten
– extreme weersomstandigheden: onweer of ijzel
– afgelasting door hoofdtrainer

Trainingsinhoud
Pupillen beoefenen allemaal alle mogelijke atletiekonderdelen. Bij het lopen zijn er verschillende vormen zoals sprint, middellange afstand, cross, horden en estafette. Bij het springen trainen we hoogspringen, verspringen, hink-stap-sprong uit stand, en bij de A-pupillen wordt polsstokverspringen geïntroduceerd. Bij het werpen doen we aan vortex werpen, kogelstoten, hoepelslingeren en bij de A-pupillen worden discuswerpen en speerwerpen geïntroduceerd.                          
De nadruk ligt op een speelse benadering van atletiek. Naarmate de leeftijd toeneemt wordt wel de moeilijkheidsgraad verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de “trainingstechnische lijn wedstrijdatletiek”

Omdat de individuele progressie te meten is, en natuurlijk omdat de atleten het leuk vinden, wordt er regelmatig onder trainingstijd een wedstrijd op één onderdeel georganiseerd. Alle geleverde prestaties worden geregistreerd en maken deel uit van een eigen onderlinge competitie: ’T PRIKKELDRAAD.

Voor uitgebreide informatie over de organisatie, trainingsinhoud en wedstrijd- en
activiteitenprogramma van onze Pupillenafdeling, klik hier

Voor een actueel overzicht van alle Baanatletiek trainingsgroepen, trainingstijden,
trainingslocaties en aanspreekpunten, klik hier

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact op met:
– Coördinatie Pupillen John en Nelleke Dankers pupillen@gach.nl

Back To Top