Skip to content

Zondag 16 september was de finale van de B competitie. De jongens hadden er veel zin in en wilden ook mee praten over de optimale opstelling. Via de voorrondes hadden zij zich als team geplaatst voor deze finale; volgens de ranking op een 3e / 4e plaats. Maar ja, na de vakantie is het afwachten hoe iedereen er voor staat.

De dag begon slecht. Als ploegleider moet je op tijd aanwezig zijn voor de jury- en ploegleidersvergadering. Helaas werd ik door mijn tom-tom door heel Eindhoven geleid en was dus niet op tijd. Vervolgens was er geen jury van GAC aanwezig. Zonder jury word je als team gediskwalificeerd. Gelukkig wilde de moeder van Niels de Boer deze taak op zich nemen en heeft de hele dag de polsstoklat er weer boven op gelegd. Ik denk dat ze veel heeft geleerd. De ploeg is haar zeer dankbaar dat ze dit wilde doen.

Als eerste onderdeel stond de 110 m horden op het programma. Luc en Tobias waren vooraf in de zelfde serie ingedeeld, maar eenmaal aan de start was dit toch weer aangepast en liepen ze elk in een andere serie. Op zich zag de race er goed uit maar net niet snel genoeg bij de hordenpassages. Beide heren waren niet tevreden over hun prestatie.
Thijmen sprong lekker met de polsstok en kwam tot 3.90 m; een prima score voor hem. De volgende onderdelen waren minder dan in de voorrondes. Bram won wel in zijn speergroep maar de prestatie was duidelijk onder zijn kunnen. We zagen Luc hoog springen met een rechte 6-pas aanloop! Niels had tijdens de vakantie 6 weken niet getraind. Tobias was 5 weken weg geweest en had niet getraind. De jongens wilden graag, maar zó lang niet trainen geeft toch verlies aan precisie en snelheid. Je conditie is na 3 weken toch echt wel afgenomen.
Daarna stond de 1500 m op het chronoloog. Max en Lars waren wel topfit. Ze hadden er zin in. Lars startte in de 1e serie. De eerste ronde ging 10 sec te hard, maar daarna werd het tempo goed vast gehouden. Lars finishte in 4:45 min, net geen pr. Daarna stond Max aan de start. Samen met de twee atleten Jens en Kjell van Eindhoven-atletiek maakten zij de wedstrijd hard. In een constant tempo gingen zij de baan rond. Na nog 300 meter te gaan, ging Max Jens voorbij en nam een voorsprong van ca 10 meter. In de laatste 100 meter vóór de finish wist Jens er nog een eindsprint uit te persen en passeerde Max op de finishlijn; 4:06;39 voor Jens en 4:06; 81 voor Max. Weer een PR.
Youri wist zijn niveau nog wel te halen met verspringen en discus, hoewel hij niet helemaal tevreden was. Tjalling liep als MILA-atleet een 400 meter. Zijn doel was om binnen de minuut de eindstreep te halen en dat is gelukt; 59,50 sec en dus een pr. De 4x 100 meter als laatste onderdeel is altijd leuk om te zien. Ondanks pijntjes en stijve spieren werd er door de GAC- jongens goed gelopen en goed gewisseld. Na alle prestaties bij elkaar opgeteld te hebben, blijkt GAC op de 6e plaats geëindigd te zijn, wel 6e van Nederland. Als iedereen topfit was geweest, had dit zeker een hogere plaats opgeleverd.

Adri van der Zon, ploegleider jongens B

Back To Top