Skip to content

Woensdagavond 17 oktober j.l. is het atletiekjaar van de pupillen feestelijk afgesloten met de prijsuitreiking van de GAC PRikkeldraad competitie.

Mocht je je afvragen wat dat toch is? Alweer sinds 2006 is de PRikkeldraadcompetitie de unieke GAC pupillenmeerkamp die een heel atletiekjaar duurt. Van alle pupillen worden alle Persoonlijke Records (PR’s) op de sprint, horden, lange afstand, ver, hoog, hink-stap-sprong, kogel, discus en vortex werpen vastgelegd. M.b.v. een handicapsysteem worden deze PR’s van jongens en meisjes van alle pupillenleeftijden met elkaar vergelijkbaar gemaakt.

In de PRikkeldraadcompetitie kennen we eigenlijk alleen maar winnaars: de meisjes en jongens hebben in de loop van het afgelopen atletiekjaar maar liefst 3324 PR’s behaald en daarmee 361 PR medailles verdiend. Alle hoofdprijswinnaars verdienen natuurlijk een speciale vermelding.

– Isabella de Bruin (MPB) won de PRestatieverbeteringstrofee, door zich met maar liefst 46,0% gemiddeld te verbeteren op alle PRikkeldraad onderdelen

– Yuri Scholte (JPB) -vorig jaar nog overall winnaar van de prestatieverbeteringstrofee- sleepte weer een hoofdPRijs in de wacht. Een totaal van 35 PR’s was het hoogste aantal van alle pupillen, de Stéphane Wienneke wisselPRijs is voor een jaar van hem.

– De Jongens Pupillen C bleken op basis van de individuele klasseringen en behaalde PR’s de beste trainingsgroep te zijn. Ze mogen daarom een jaar lang de gewonnen rode veters in hun sportschoenen dragen.

– Nelleke Dankers met haar team waren de JPC trainers en mogen zich een jaar lang de beste pupillentrainers noemen. Voor Nelleke alweer de 3e titel sinds het begin van de PRikkeldraadcompetitie in 2006

– Florien van Kesteren (MPA2) is de beste allround atleet bij de meisjes. Ze sluit daarmee haar pupillentijd af op het hoogste plateau

– Jayden Jillings (JPC) is uitgeroepen tot de beste allround jongen én overall winnaar van de PRikkeldraadcompetitie. Een felbevochten zege, want de top zat dit jaar vlak bij elkaar. Heel anders dan de 5 voorafgaande jaren toen deze titel een prooi was voor de onvolprezen atleten Yoram (2x) en Florian (3x) Vriezen

Wil je zien hoe de pupillen individueel gepresteerd hebben in de PRikkeldraadcompetitie? Via deze link tref je de eindstand met alle behaalde resultaten van alle individuele deelnemers aan. De lijst is gesorteerd op de behaalde overall plaats (kolom E). M.b.v. de filterknoppen (rij 4) kan je eenvoudig de prestaties van individuele deelnemers vinden en zien hoe deze prestaties zich verhouden tot die van alle andere atleten.

Back To Top