Skip to content

Afgelopen zaterdag, 15 juni 2019, was de 3e pupillencompetitiewedstrijd. We waren te gast bij Zeewolde Atletiek, een gloednieuwe baan met mooie faciliteiten. Vooral het klimrek viel erg in de smaak bij de pupillen (zie foto).

De weersvoorspelling was beroerd, maar uiteindelijk viel de nattigheid gelukkig mee. Er is daardoor prima gepresteerd door alle atleten. Voor de beste 5 atleten per categorie over 3 poule wedstrijden, waren er medailles te verdienen. Van de in totaal 50 medailles gingen er maar liefst 28 naar GAC pupillen. Bij de JPA1 en MPA1 was het helemaal groot feest, de plaatsen 1 t/m 5 waren allemaal voor GAC. De uitslag per categorie vind je hier.
De individuele uitslagen: JPA2, MPA2, JPA1, MPA1, JPB, MPB, JPC, MPC, JPD, MPD.

Voor de finale op 14 september a.s. plaatsen zich per categorie de beste 6 ploegen (van 5 atleten) uit alle 4 poules. De klassering is nog niet officieel, maar uit atletiek.nu is het volgende op te maken:
–  JPA2 => 1e plek met een straatlengte voorsprong op de rest
– MPA2 => 7e plek, geen finaleplaatsing. De uitstekende 4e plaats overall van afgelopen zaterdag was helaas niet genoeg om de door ziektes/blessures opgelopen achterstand van de eerste twee wedstrijden goed te maken.  
–  JPA1 => 1e plek, ook hier een flinke voorsprong op de concurrentie
– MPA1 => 3e plek, de finalisten staan dichtbij elkaar
– JPB => 5e plek, maar het podium behoort tot de mogelijkheden
– MPB => 3e plek, vlak achter nummer 2 Altis
– JPC => 1e plek, ruim voor op de concurrentie
– MPC => 5e plek in een competitief veld
– JPD => 5e plek, maar podium lijkt haalbaar
– MPD => 3e plek, maar er is nog van alles mogelijk

Van een trotse ploegleider,
John Dankers

Back To Top