Skip to content

Op zaterdag 22 juni organiseerde het evenemententeam van de Loopsportcommissie (LSC) de traditionele Wasmeerloop.

De traditionele Wasmeerloop is gehouden met prachtig weer bij een temperatuur van 17º. De hardlopers liepen 1, 2 of 3 ronden van 4 kilometer zodat na 1 of 2 rondjes beslist kan worden of er nog een ronde van 4 kilometer bij kan. Het parkoers lag er uitstekend bij. Als rekening wordt gehouden met het lopen van clubgebouw naar de start plek vice versa dan kan er ruim 4,5 km bijgeteld worden. Het parcours voor de nordiccers en sportief wandelaars beslaat 5,7 kilometer.

Vooraf liepen er nogal wat runderen (stieren!) in de weg tijdens het uitzetten van het parkoers (zie de foto’s) tijdens maar die waren bijtijds vertrokken naar elders.
Er deden in totaal zo’n 150 hardlopers, nordiccers en sportief wandelaars mee waarbij wij concurrentie hadden van de wandelvierdaagse die hun slotdag hadden. Aan de veelal bezwete maar blije gezichten te zien bij de finish heeft iedereen het naar de zin gehad.

De bekertjes water bij de finish vonden gretig aftrek en de worteltje ging er ook best in. Degenen die na afloop nog naar de kantine gingen, ontvingen een consumptiebon.
Wij hebben overigens nog de voorradige plastic bekertjes hierbij gebruikt want dat is milieutechnisch beter dan deze ongebruikt al weg te gooien; het overstappen op kartonnen bekers komt dus later nog.

Alle vrijwilligers bij deze loop, bedankt voor jullie inzet. En alle deelnemers bedankt voor jullie enthousiasme. Voor de foto’s zie de GAC website Wasmeerloop 2019

Kees Tabak
Loopsportcommissie

Back To Top