Skip to content

Een gouden medaille voor Myrte van der Schoot op de 400 meter. Een zilveren voor Yoram Vriezen op het onderdeel polsstokhoogspringen. En nòg een zilveren, voor Bram van der Laan bij het speerwerpen. GAC deed dit weekeinde goede zaken op het Nederlands Kampioenschap voor Junioren in Alphen aan de Rijn.

In de finale van de 400 meter voor Meisjes B wist Myrte van der Schoot net voor haar concurrente Lieke Wehrung uit Amsterdam te finishen. Ze zette de klok stil op 57.03. Al veel langer, ook in de tijd dat ze nog pupil was, speelt Myrte van der Schoot een hoofdrol op verschillende loopafstanden. Zondag zag ze het jarenlange trainen beloond met een gouden medaille.

Bij de Jongens B viel GAC op bij het polsstokhoogspringen. Bij de 10 hoogst genoteerde atleten stonden 5 jongens van GAC in de ranglijst: Thijmen Hakenkruger, Luc Blank, Tobias van Ee, Koen Duikersloot en Yoram Vriezen. Luc Blank beleefde een productieve middag: sprong na sprong verbeterde hij zijn persoonlijk record, van 3,82 meter naar 4,10 meter. Yoram Vriezen werd met hoogte 4,25 tweede, dus een zilveren medaille voor hem.

Bram van der Laan (Jongens A) kreeg na het speerwerpen ook een zilveren medaille omgehangen. Met een afstand van 57,83 (een verbetering van zijn persoonlijk record met bijna 4 meter!) eindigde hij als tweede.

Wim Vriezen

Yoram Vriezen springt zilver
Bram werpt zilver

foto Myrte: Peter van der Schoot
foto Yoram: Sander Duikersloot

Back To Top