Skip to content

De GACers wisten weer mooie prestaties neer te zetten bij de Amersfoortsebergcross. Een cross die de naam cross waardig is. Het parcours is pittig met bijna geen vlak stuk erin en een venijnig staartje van circa 200 meter omhoog aan het eind van het parcours. Voor de jongere atleten was er een parcours van 500 meter uitgezet en voor de oudere atleten een parcours van 2,2 kilometer. Afhankelijk van de categorie moesten er meerdere rondes worden gelopen.

Myrte van der Schoot wist bij de meisjes pupillen B met ruime voorsprong de 1e plek te pakken. Ze liep over de 2 rondes van totaal 1000 meter een mooie tijd van 4'48. Dat beloofd wat voor de toekomst!
Anja Bekema werd heel mooi 2e bij de meisjes junioren C over 3 rondes (1500 meter).

Op het langere parcours, waar door de dames 3 rondes moesten worden afgewerkt werd Mirjam Koersen 3e overall en 2e in haar categorie, dames 35+. Angeli Blankers, ook dames 35+, wist de 6,6 kilometer mooi 'steady' te lopen en eindigde keurig in het midden van de categorie.

Eduard Grob had het zwaar in het überhaupt altijd pittige mannenveld bij de heren senioren. Hij moest gaandeweg de 4 af te leggen rondes wat vervall incasseren, maar finisthe evengoed in een mooie tijd van 33'43.

Ivar Wierenga, Mannen 45, mistte op slechts 4 seconden na het podium. Hij genoot evengoed van deze mooie cross die een goede training was in aanloop naar de bergmarathon die hij op 29 juni in Lenzerheide (Zwitserland) wil gaan lopen.

Al met al een mooie dag voor de GACers richting het einde van het cross seizoen. De lente kondigt zich duidelijk aan. Het getjilp van de vogels in de bomen rond het parcours was enorm en er kon weer in t-shirt en korte broek gelopen worden.

Ook GAC huisfotograaf Matthieu van den Berg was meegereisd naar Amersfoort, waardoor we een paar mooie plaatjes bij dit artikel kunnen plaatsen.