Skip to content

Na het NK indoor voor junioren een week eerder, was het afgelopen zondag 3 maart de beurt aan de pupillen. In totaal streden in Apeldoorn 400 pupillen van 56 verschillende verenigingen in een vierkamp om een podiumplaats en uiteraard ook om het vestigen van PR’s en clubrecords. GAC was vertegenwoordigd met 10 atleten.

Puck Harms wist bij de MPA2 het clubrecord verspringen met  maar liefst 12 centimeter te verbeteren. Zij sprong een prachtige 4,34 meter.
Babet en Lilian Tabak gingen in dezelfde categorie naar huis met ieder 3 PR’s op zak.

Carlijn de Bie wist bij de MPA1 twee PR’s neer te zetten. Op de 600 meter liep zij maar liefst 8,5 seconde van haar oude tijd af en dat terwijl ze het startschot niet had gehoord.

Lianne Wuring slaagde er in de categorie MPC in om twee clubrecords te halen. Zij verbeterde het oude clubrecord hoogspringen met maar liefst 15 centimeter naar 0,95 centimeter. Het vorige clubrecord dateerde uit 1993!
Ook op de 600 meter liep zij clubrecord en haalde 2 seconden van het oude record af. Een prestatie om trots op te zijn.

Bij de jongens pupillen A 2e jaars verbeterde Olivier Voschenzang het clubrecord op de 600 meter. Hij liep in 1.55,75 bijna 4 seconde sneller dan ruim een maand daarvoor toen hij het clubrecord ook al op zijn naam wist te schrijven.
Eveneens bij de JPA2 zette Tobias van Ee een PR op de 60 meter sprint neer en Koen Duikersloot bij kogel.

Yoram Vriezen won het goud bij de JPA1. Ook hij verbrak twee PR’s en wel op de 60 meter sprint en de 600 meter.
Bij de JPD wist Florian Vriezen het zilver in de wacht te slepen. Florian haalde 3 PR’s op de 40 meter sprint, de 600 meter en bij hoogspringen.

Al met al een geslaagde dag met mooie resultaten.

Back To Top