Skip to content

Jawel, zaterdag was het weer hoogtijdag voor de afdeling Loopsport. Een drukte van belang in de bossen tegenover Kievitsdal om aan de jaarlijkse Lenteloop mee te doen. Ondanks dat de natuur nog zo ijzig aanvoelde dat je er koud van werd, gingen weer een paar honderd man op pad om zich warm te draaien op het prachtige parcours. Het was opmerkelijk hoe een ieder zich niets van de kou aantrok en zijn/haar rondje(s) ging lopen om zo de komst van de Lente af te dwingen.

Vele vrijwilligers hadden er hard aan gewerkt om de organisatie weer tiptop voor elkaar te krijgen. Prachtig toch dat met tussenpozen alle leeftijdsgroepen werden weggeschoten om ondanks de handicap van een latere start, toch zo snel mogelijk de finish te bereiken. Daarbij luid aangemoedigd door het publiek dat trappelend van ongeduld en enthousiasme (of van de kou?) de lopers ook weer opwachtte. Na binnenkomst was het snel afreizen naar de kantine waar de warme koffie en de prijzen wachtte. Het door de wol geverfde IT-team wist binnen korte tijd de lijst met winnaars en de totale uitslag ten tonele te brengen. Geweldig om dan bij iedere winnaar een daverend applaus te horen! Bij de vrouwen op de 8 km wist Ineke Klaver met glans haar concurrenten te verslaan!

En bij de mannen had Laus Bosman het geluk van zoveel ouderdomstoeslag, dat hij als eerst binnenkwam, nog vóór Gerrit Albeda, die weliswaar door jeugdige (over)moed wel de snelste nettotijd had. Maar ja, dat geldt nu eenmaal niet bij deze unieke loop. Inmiddels hadden tal van boffers een prijsje op hun inschrijfnummer kunnen verzilveren. En als prachtige afsluiting werden nog een vijftal aanwezigen verblijd met een kadobon van 50 euro, die onze sponsor Perry Sport ook dit jaar weer ter beschikking had gesteld.

Eén ding is zeker: wie de Lenteloop gemist heeft, heeft veel gemist. Volgend jaar nog meer deelnemers, met nog hogere temperatuur.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Krijn Griffioen

 

Back To Top