Skip to content

 

Weersvoorspelling: Zon, 8 graden, windkracht 1 a 2. Idealer kon het niet en dat na die lange, koude saaie weken. Een koude mist hield de zon nog wel een lange tijd tegen maar al met al viel er niets te klagen over de weerstoestand.

De strandloop, die in het teken stond van Alpe d’HuZes, begint in Noordwijk waar van de gastvrijheid werd genoten van Strandplaats Nederzandt. Vanaf half tien werden hier de lopers de ontvangen. 56 hardlopers en 49 wandelaars en nordic walkers deden mee. Na ontvangst van het startnummer en een heerlijke bak koffie werd de kleding ingeladen in een oude legertruck die ervoor zorgde dat de schone kledij in Zandvoort kwam.  Een professionele warming up zorgde voor een gezellige sfeer en na de ‘bekende’ GAC groepsfoto knalde het startsein.

Alle lopers werden aan de finish in Zandvoort met AA drink en een muesli reep binnen geklapt. Verhitte gezichten waren er genoeg want 10 km over zand is niet niks. Tevreden blikken en leuke positieve reacties maakte organisatoren Willem en Frank een blij mens. In strandpaviljoen Club Nautique werd soep geserveeerd en de broodjes kroket vlogen er doorheen.
Het was een mooi gezicht, iedereen heerlijk aan het bijkomen, moe maar voldaan en tevreden. De dochter van Frank en haar 3 vriendinnen zorgden nog voor de verkoop van de bekende ‘cool’ t-shirts waarvan de opbrengst ook geheel naar het KWF gaat. De zon was ondertussen goed doorgekomen en daar werd gretig van genoten. De pendelbusjes zorgden ervoor dat iedereen na afloop weer in Noordwijk werd afgezet. 53 GAC-ers deden mee aan dit evenement en hebben, samen met de andere deelnemers, Willem en Frank een onvergetelijke dag bezorgd en een hele mooie opbrengst voor de KWF van ruim €1800!

Back To Top