Skip to content

Het is John Kipsang uit Kenia niet gelukt om het parcoursrecord van 28'07 te verbeteren in de Spieren voor Spieren City Run. Op het hoofdnummer, de 10 kilometer, kwam hij precies een halve minuut te kort. Met een brutotijd van 28'37 ging Kipsang over de finish, op de voet gevolgd door landgenoten David Kogei in 28'50 en Korir Evens Kipkoech die nog vier seconden later over de finsish kwam: 28'54. Beste Nederlander werd Wesley van der Gouw. Hij finishte  als 8e  in 30'55. De winnares bij de vrouwen is de Keniaanse Lucy Macharia in 32.24 en de eerste Nederlandse vrouw Sabine van de Reijt werd 5e.

Erik Negenman was met 32'02 de eerste GAC-er en kwam als 12e over de finish, Nick van Tol werd 18e in 32'42. Nummer 23 was Cas Lutz met 33'25.
Beste GAC-vrouw was Angeli Blankers in 41'24, waarmee ze 3e was in haar categorie (V40+).

De verwachtingen van de wedstrijdmannen van trainer Michiel Löschner waren hooggespannen aangezien de trainingen een mooie stijgende lijn vertonen. Nick zijn doel was om onder de 32' te lopen. Hij liep 32'40, dus daar baalde hij een beetje van. Het was wel een PR en zeker voor dit lastige parcours dus goed. Cas was geblesseerd geweest.  Maar na een goede laatste trainingsweek lagen ook ten aanzien van hem de verwachtingen hoog. Zijn tijd van 33'25  viel iets tegen, maar was toch wel goed. Het vermoeden is dat Cas met zijn hoofd al een beetje in Portugal zat. Morgen gaat een deel van deze trainingsgroep (met oa Cas, Nick, Melle en Christine) op trainingsstage. Een ander deel van de groep, waaronder trainer Michiel, volgen vrijdag. Eduard Grob had als doel < 35'. Hij liep 35' 26. Op dit parcours dus ook een goede prestatie. Hj was ook nog opvallend fris de laatste kilometers.

Op de 5km OXXIO prestatieloop won Erwin Koopstra in een tijd van 16'07. Erwin traint de laatste weken op donderdag met de groep van Michiel mee (is afkomsting van AKU). Hij werd gevolgd door Sam de Vor in 16'24. Hij vond het een vervelende afstand. Doel was om gewoon hard te lopen en dat is wel gelukt….. Jelle Jansen (17'06) zat goed voorin, vrij snel gevolgd door de opvallend snel lopende Alle (400-800m loper) die finishte in 17'35.

Christine Bosch zat op de 5km (ook OXXIO prestatieloop) de eerste helft goed voorin, maar kreeg last van steken. Ze werd desondanks toch nog 1e dame, maar haar tijd viel wat tegen.
Mirjam Koersen had bij de 5km Ladiesrun hetzelfde euvel. Ze kreeg steken in haar zij in de vierde kilometer en kon haar ritme vanaf het begin al niet goed vinden. Evengoed werd ze 1e met 1 minuut 15 sec voorsprong op de nummer 2.

Naast de GAC wedstrijdatleten liepen er ca 180 GACers mee bij de verschillende prestatielopen. Onder al deze deelnemers waren er groepen die speciaal naar deze loop hadden toegewerkt en liepen er door het hele lopersveld heen veel GAC vrijwilligers mee. Van trainers tot, jawel, onze voorzitter.

Meer informatie en uitslagen op de site van de Spieren voor Spieren City Run

Back To Top