Skip to content

Het was donderdag een druilerige dag en dat precies op de dag waarop 's avonds de tweede baanwedstrijd van het Gooi & Eemland circuit plaatsvond bij onze eigen club. Jammer. Desondanks was de opkomst niet slecht en droeg de aanwezigheid van de vele aanwezige GACers langs de baan bij aan een gezellige, gemoedelijke sfeer.

Van alle deelnemers deden er zo'n 50 GAC wedstrijdatleten mee op de verschillende onderdelen. Op nagegenoeg alle onderdelen stond wel een GAC-er aan de start en dat ondanks de wat incourante onderdelen op de het programma zoals een 150 meter en 1 mijl. Bij de 150 meter waren zelfs 10 van de 16 deelnemers GAC-ers! Veel deelnemers hadden deze afstand nog niet eerder gelopen. Ook Jurre Wildschut niet die de snelste tijd neerzette, 17"04. 

Sommige atleten gebruikten deze baanwedstrijd als test danwel training in aanloop naar het NK teams dat op 2 juni in Den Haag plaatsvindt. Christine Bosch lijkt klaar te zijn voor haar 800 meter in Den Haag. Ze liep donderdag 2'13"59 (PR 2'11").

De master loopploeg van Siebe Turksma gebruikte de avond om links en rechts eens wat dingen uit te proberen. Zo had de Michiel Stiemer nog nooit een 800 meter baan gelopen (2'21) en Ruud Baaiman nog nooit een 3000 meter. Hij had uberhaupt nog nooit een baanwedstrijd gelopen en richt zich, tot sinds kort, alleen op de lange afstanden (halve en hele marathon). Overigens lag de baan er bij de start van de 3000 helemaal treurig bij. Het was al donker en het merendeel van atleten en publiek was om 21.30 al richting huis vertrokken om weer op te warmen van het gekleum langs de baan. Gelukkig stonden er van de 8 deelnemers nog 4 GACers aan de start om de baan nog een beetje te vullen. Echte bikkels.

Birgit Koster, Ivar Wierenga en Mirjam Koersen besloten eens een 1 mijl uit te proberen. Apart, 9 meter voor de finishlijn starten. Op de mijl werd trouwens een nationaal record gelopen door Nicole Weijling, V45. Zij liep 5'23 en liep hiermee voor de 4e keer op rij een nationaal record. Een paar weken geleden pakte ze de 3e, op de 800 meter, bij de Trackmeeting in Utrecht.

Al met al, zeikweer, maar toch een zonnige avond.

Voor een algemeen verslag van donderdag zie ook: http://www.gooieneemlandcircuit.nl

 

 

 

 

Back To Top