Skip to content

Zaterdagochtend is bij het ‘Sinterklaas veldje’ vlak bij restaurant Boschoord Bistro in de Lage Vuursche het 1000e loopsportlid van GAC gehuldigd. Door de regenachtige weersomstandigheden was de opkomst helaas niet groot, maar dat maakte de huldiging niet minder speciaal.

Het jubileum lid, de 41-jarige Margaret Kroeze uit Eemnes, kreeg van basisgroep-coördinator Astrid van Haaften een gesponsorde sjerp met de tekst ‘1000e loopsportster’ omgehangen. Bij de huldiging was de nieuwe basisgroep aanwezig, die zaterdag 7 september van start is gegaan (aanmelden voor de basisgroep kan nog steeds).
Voorzitter LSC Krijn Griffioen heette Margareth van harte welkom. Loopsport bij GAC is in ruim 50 jaar gegroeid van 40 naar 1000 leden en voldoet daarmee duidelijk aan een behoefte. Binnen de loopsportcommissie wordt momenteel gebrainstormd over andere trainingsvormen, bijvoorbeeld bootcamp. Er is vraag naar dus daar wil de club graag aan voldoen. Van het bestuur kreeg Margaret een jaar gratis lidmaatschap aangeboden door André Verweij. De huldiging werd afgesloten met een mooie bos bloemen en cheque van onze nieuwe GAC-sponsor Run2Day.

Margaret is al eerder actief geweest bij GAC, in de basisgroep van het najaar in 2008. Een zware hersenschudding maakte destijds een einde aan haar sportieve voornemens. Nu is ze, samen met een vriendin, opnieuw vol goede moed begonnen in de basisgroep. “Ik werd meteen opgenomen in de groep, het was één grote familie. Heel bijzonder om dat mee te maken. Ik loop nu in de groep van Marijke Westenbrink. Mijn doel? De 10 km., maar daarvoor  moet ik eerst nog wat kilometers in mijn benen hebben”. Margaret heeft de coopertest achter de rug en liep daarbij 1950 meter. Naast atletiek is ze ook een fanatiek tennisser.

Ferdy Cornelissen

Back To Top