Skip to content

In februari van dit jaar verscheen het Hardloperskookboek, geschreven door hardloopster Miriam van Reijen. Dit is een kookboek voor lopers die zichzelf graag uitdagen en verbeteren. Die af en toe best een wijntje of een biertje willen drinken, maar die ook een fles bietensap soldaat durven maken als ze daar sneller van gaan lopen. Het hardloperskookboek biedt nieuwe wetenschappelijke inzichten in wat nu echt je prestaties bevordert. En alle broodjeaapverhalen krijg erbij om te lachen. Maar vooral is het een boek met originele recepten voor sporters, meestal verantwoord maar altijd lekker.

Omdat het boek wetenschappelijk onderbouwd is, is het niet zomaar een kookboek geworden met lekkere en gezonde recepten, maar wordt er tussendoor heel wat informatie gegeven over powerfood, transvetten, koolhydraten, voedingssuplementen, en de voedingswaarden van groenten, vlees, vis en vleesvervangers met bijhorende tabellen. Bij elk van de 83 recept wordt ook vermeld welke afstand een man en een vrouw moeten hardlopen om het gerechtje te verbranden.

Miriam van Reijen (1983) komt op 8 november om 19.00 uur naar Run2day Hilversum om de weetjes in haar boek toe te lichten en je alles te vertellen over de beste voeding voor, tijdens na het hardlopen. Na afloop van de lezing kun je een gesigneerd exemplaar van het Hardloperskookboek aanschaffen (€22,50). Aanmelden kan via hilversum@run2day.nl

Miriam is afgestudeerd bewegingswetenschapper (VU Amsterdam) en momenteel werkzaam als promovenda aan de VU. Als ambitieuze atlete behaalde zij in 2009, 2010 en 2011 het podium tijdens het NK marathon met een persoonlijk beste tijd van 2h41. Daarnaast heeft ze haar eigen bedrijf als freelanceredacteur en verzorgt ze regelmatig presentaties over hardlopen, voeding en training. Miriam woont, werkt en traint in Amsterdam.

Back To Top