Skip to content

Jeugdigen met een verstandelijke beperking begeleiden, motiveren en duurzaam binden aan aangepast sporten en uitdagen tot een gezonde leefstijl. Hiertoe werken sport, onderwijs en zorg intensief samen. De betrokkenheid van de ouders is van groot belang. Dat is hét doel van het project  ‘Klimop in Beweging’.

Vrijdag 11 oktober was de bewegelijke, swingende kick off op de Klimopschool in Hilversum. Kinderen dansten op muziek onder leiding van de balletschool en het officiële startschot werd letterlijk gegeven door wethouder Eric van der Want uit Hilversum en een  sportieve leerling die ráák schoten met de voetbal. Ook onze club was aanwezig want wij gaan een bijdrage leveren vanuit jeugd aangepast sporten!
Dit unieke tweejarige project speelt zich vooral af op de Klimopschool in Hilversum, een regionale school voor (voortgezet) speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen. Sporten is voor hen vaak wat lastiger waardoor ze meer kans hebben op overgewicht of andere gezondheidsklachten.

Onze sportvereniging gaat clinics geven!
Gedurende een maand gaan jeugdtrainers van aangepast sporten een clinic verzorgen op de Klimopschool. De laatste keer komen ze dan naar onze club toe. Naast onze sport, komen er nog meer sportverenigingen clinics geven op de Klimopschool. Zo kunnen de kinderen kiezen voor hun favoriete sport. Het is de bedoeling dat de jongeren doorstromen naar de sport van hun keuze en zich hopelijk bij onze club aanmelden!

Daarnaast gaan de jeugdarts en jeugdverpleegkundige van de GGD na welke kinderen extra zorg nodig hebben en begeleiden hen. Samen met de fysiotherapeut werken de leerlingen aan het verbeteren van hun conditie. Met de diëtist gaan de kinderen (en ouders) aan de slag om gezond te eten.

Dit project wordt mogelijk gemaakt  door  :  

Back To Top