Skip to content

 

Op 30 november organiseerde de Loopsportcommissie de traditionele Sinterklaasloop.

Sinterklaas had dat blijkbaar vernomen want hij kwam een kijkje nemen met 3 Zwarte Pieten. Zijn paard Amerigo zag wel wat erg wit deze ochtend en dus kwam Sinterklaas  met zijn antieke brandweer ladderwagen die hij achter in de stal had bewaard.

Van deze gelegenheid maakte hij gebruik om Joost ten Barge voor zijn 100%  trainingsinzet lof toe te zwaaien en er werd voor Rob Dankers gezongen die deze dag  11 jaar werd. Vervolgens werd  Wim Kosterink naar voren geroepen om hem te bedanken voor zijn jarenlange inzet bij de organisatie van de LSC loopjes. De cadeaubon voor hem en bloemen voor zijn echtgenote waren zondermeer op zijn plaats.
Tussen de bedrijven door strooiden de Zwarte Pieten lustig met zakjes pepernoten en met name de talrijke jeugd had daar wel zin in.

Sinterklaas vond het een eer om Wim Kosterink te laten fungeren als starter voor de ongeveer 450 lopers, waaronder 20 lopers aan de basisgroep (die helaas hun trainster Astrid vandaag moesten missen), Nordic  Walkers, Sportief Wandelaars en jeugdleden. Het parcours was goed begaanbaar ondanks de heftige regenval van de vrijdag ervoor en de aanwezige EHBO-ers hoefden gelukkig  niet in actie te komen. Sinterklaas wachtte bij de finish iedere loper op en noteerde de gelopen tijden in het grote boek.
Het was een ideale, droge en frisse cross dag waarvan iedereen heeft genoten. 

Na afloop konden de deelnemers als beloning een amandelstaaf, speculaasstaaf of een chocoladeletter meenemen en voor de snelle lopers was er zelfs nog wat te drinken.
Sinterklaas kwam met zijn Pietervrouwen na afloop ook nog even gedag zeggen in het clubhuis waar zij met een mooi lied werden ontvangen en weer uitgezwaaid.

Kijk hier de foto’s op de website.
Alle vrijwilligers en deelnemers bij deze loop: bedankt voor jullie inzet!

Back To Top