Skip to content

Hardlopen is niet altijd alleen maar koek en ei, soms ga je ook door pijngrenzen heen, maar hoe voorkom je nu die hardnekkige blessures? Wat is de invloed van voeding op je trainen, prestaties en herstel? En welke invloed heeft het brein hier op?

Op 4 februari organiseert de Loopsportcommissie een informatieavond met als thema “Hoe voorkom jij blessures?”
De avond begint om 20.30 in de kantine van het Clubhuis en is vrij toegangkelijk.

Miriam van Reijen zal in ongeveer  45 minuten wat vertellen over voeding rondom trainen, presteren en herstellen. Haar presentatie is gebaseerd op het Hardloperskookboek, een kookboek voor lopers die zichzelf graag uitdagen en verbeteren. Die af en toe best een wijntje of een biertje willen drinken, maar die ook een fles bietensap soldaat durven maken als ze daar sneller van gaan lopen. Het Hardloperskookboek biedt nieuwe wetenschappelijke inzichten in wat nu echt je prestaties bevordert. En alle broodje aapverhalen krijg je erbij om te lachen. Maar vooral is het een boek met originele recepten voor sporters, meestal verantwoord maar altijd lekker.
Schrijfster Miriam van Reijen licht de weetjes in haar boek toe en vertelt je alles over de beste voeding voor, tijdens na het hardlopen. Ook geeft ze inzicht in wat voeding kan doen om blessures te doen voorkomen of het herstel te bevorderen. Na afloop van de lezing kun je een gesigneerd exemplaar van het Hardloperskookboek aanschaffen (€22,50). Wil je voordien eerst wat ervaren? Dat kan! In de pauze kunt je proeven van één van haar heerlijke recepten.

Na de pauze zal Maybritt Larsen een presentatie geven over de invloed van het brein op je gedachtes, ervaringen en gedrag tijdens een training. De bijeenkomst wordt levendig gemaakt met oefeningen en praktijkvoorbeelden.

Miriam van Reijen (1983) is afgestudeerd bewegingswetenschapper (VU Amsterdam) en momenteel werkzaam als promovenda aan het VUmc. Als ambitieuze atlete behaalde zij in 2009, 2010 en 2011 het podium tijdens het NK marathon met een persoonlijk beste tijd van 2h41. Daarnaast heeft ze haar eigen bedrijf als freelanceredacteur en verzorgt ze regelmatig presentaties over hardlopen, voeding en training. Miriam woont, werkt en traint in Amsterdam.
Miriam is sponsor van de stichting Kibet4Kids. Deze stichting ondersteunt Keniase kinderen in de onderklasse op het gebied van scholing en medische hulp. 

Maybritt Larsen (1988) is afgestudeerd Sport & Prestatie psychologie (UvA  Amsterdam) en  werkt bij de Gooische Muziekschool aan het verhogen van prestaties van muzikale talenten door mental coaching en training. Daarnaast is ze haar eigen bedrijf: Visual Brain Development aan het opzetten en verzorgt ze regelmatig presentaties en trainingen over de ontwikkeling van het brein. Haar vrije tijd bestaat uit het geven van trainingen bij de Gooise Atletiek Club, theater en saxofoon.  Maybritt woont en traint in Hilversum.

Back To Top