Skip to content

De MILA-jong groep van GAC was vandaag in grote getale aanwezig bij de 3e wedstrijd van de Baarnse BAV-wintercup.
Dankzij een prachtig zonnetje was het goed loopweer wat bijdroeg tot  topprestaties in de verschillende categorieën.
De onderlinge concurrentie tussen de atleten wordt steeds groter en dit zorgt er alleen maar voor dat iedereen beter gaat presteren. Zo wist Joost ten Barge tot zijn eigen verbazing vandaag eerste te worden bij de jongens C1 en ook in het eindklassement werd hij eerste.
De strijd bij de meisjes C1 tussen Eden Göbbels en Wieke van Kaam stond op scherp. Wieke laste er zelfs een extra looptraining voor in, in een poging om Eden dit maal te verslaan. Helaas voor Wieke  is dit nét niet gelukt. Eden, Wieke en Floor kwamen vandaag als tweede, derde en vijfde over de finish. In het overallklassement werden zij resp. eerste, tweede en vierde.

Bij de korte cross is er een aparte categorie voor junioren C2 en B1. In deze groep hadden we deelname van een viertal atleten. Bij de meisjes wist Lena Grobusch nét niet door te dringen tot een podiumplaats.
Marco Ruys nam bij de jongens in het tussenklassement een derde plaats in. Voor hem de uitdaging om dat minimaal te handhaven. En ja wel hoor; dit is hem gelukt. Ook vandaag werd Marco derde, zodat hij ook in het eindklassement op de derde plaats is geëindigd. Naast Marco deden ook Frank Sluyter en Laurens van Loenen in deze categorie mee en hebben een goede wedstrijd gelopen.
De andere atleten uit onze MILA-jong groep moesten het opnemen tegen de regionale- en topatleten die meestal ook ouder zijn. Maar toch hebben Leonie Grob, Marius Messemaker, Jelte ter Braake en Jorik Slob zich kranig weten staande te houden tussen dit loopgeweld.

Thijs Knecht, ook een atleet van de MILA-jong groep, heeft vandaag bij de C-spelen in Apeldoorn zijn prestatie op de 1500 m aanzienlijk verbeterd en kwam tot een tijd van 4:50;62 min.

Op de foto is een deel van de atleten te zien die deel uitmaken van de MILA-jong groep en vandaag mee hebben gedaan aan de BAV-wintercup onder begeleiding van de MILA-jong trainers Bob van Manen en Adri van der Zon.
De atleten trainen één of meerdere malen per week mee met de MILA-groep.

Back To Top