Skip to content

 

Het was natuurlijk even wennen. Na een avond noeste trainingsarbeid zag het gebruikelijke 'nazitten' er opeens heel anders uit. De Loopsportcommissie had een informatiebijeenkomst georganiseerd over blessurepreventie en twee animerende sprekers gaven een prima presentatie. 

Vanuit twee totaal verschillende invalshoeken werd een boeiend inzicht gegeven in gezond leven en hardlopen, je doelen halen en blessures voorkomen. 
Miriam van Reijen vertelde over voeding, gebaseerd op haar Hardloperskookboek, en had nuttige inzichten en voedingstips rondom trainen, presteren en herstellen. Met als    

Miriam van Reijen zal in ongeveer  45 minuten wat vertellen over voeding rondom trainen, presteren en herstellen. Haar presentatie is gebaseerd op het Hardloperskookboek, een kookboek voor lopers die zichzelf graag uitdagen en verbeteren. Die af en toe best een wijntje of een biertje willen drinken, maar die ook een fles bietensap soldaat durven maken als ze daar sneller van gaan lopen. Het Hardloperskookboek biedt nieuwe wetenschappelijke inzichten in wat nu echt je prestaties bevordert. En alle broodje aapverhalen krijg je erbij om te lachen. Maar vooral is het een boek met originele recepten voor sporters, meestal verantwoord maar altijd lekker.

Schrijfster Miriam van Reijen licht de weetjes in haar boek toe en vertelt je alles over de beste voeding voor, tijdens na het hardlopen. Ook geeft ze inzicht in wat voeding kan doen om blessures te doen voorkomen of het herstel te bevorderen. Na afloop van de lezing kun je een gesigneerd exemplaar van het Hardloperskookboek aanschaffen (€22,50). Wil je voordien eerst wat ervaren? Dat kan! In de pauze kunt je proeven van één van haar heerlijke recepten.

Na de pauze zal Maybritt Larsen een presentatie geven over de invloed van het brein op je gedachtes, ervaringen en gedrag tijdens een training. De bijeenkomst wordt levendig gemaakt met oefeningen en praktijkvoorbeelden.

Back To Top