Skip to content

 

Roman Monte startte goed op de eerste dag van zijn meerkamp. Zowel op het eerste onderdeel (60 meter) als het tweede onderdeel (verspringen) scoorde hij een pr. Bij verspringen sprong hij voor het eerst over de 6 meter grens.
Op dag twee haperde zijn start op de 60 meter horden, maar wist hij dankzij snelle hordepassages toch in de buurt te blijven van zijn pr.
Op zijn beste onderdeel, het polsstokhoogspringen, bezorgde hij veel mensen bijna een hartverzakking. Op een hoogte van 4.60m kwam hij niet goed door en viel terug de baan op. De oooh’s en aaah’s uit het publiek deden iets ernstigs vermoeden, maar Roman rolde behendig door en stond op alsof het niks was. Dat benadrukte hij nog extra door daarna gewoon die hoogte te halen.
De meerkamp sloot hij af met een zevende plek en een klein puntenrecord.

Judith Rasch en Aline Bloom kwamen zondag in actie op de vijfkamp voor meisjes junioren A.

Judith Rasch schoot uit haar startblok op de 60 meter horde en snelde naar een nieuw toptijd van 9.40sec. Het hoogspringen ging gemakkelijk. Ze evenaarde haar pr. Ze kon er helaas niet nog meer uit halen door een pijnlijke hak, overgehouden aan het verspringen bij het NK indoor junioren vorige week.
Hoe zou dat dan gaan met het verspringen zelf? Nou … behoorlijk goed. Weliswaar met een ingetapete hak, maar ze wist haar kersverse, week oude pr, op 1cm te benaderen.
Ze eindigde op een mooie 5e plek in het eindklassement met een nieuw puntenrecord van 3473. Dat is maar liefst 300 punten meer als vorig jaar.

Hordelopen is één van de beste onderdelen van Aline Bloom. Dat bewijst ze ook deze meerkamp. Want na een switch van aanvalsbeen weet ze toch nog bijna een persoonlijk record te lopen. Er zijn maar weinig atleten tweebenig. 
Het hoogtepunt van haar meerkamp was het hoogspringen. Niet 1 keer, niet 2 keer, maar 3 keer verbeterde ze haar persoonlijk record op dit onderdeel. Met deze prestatie geeft ze niet alleen een boost aan haar puntentotaal, maar ze stormt ook nog eens de GAC top-25 aller tijden lijst binnen bij de dames. Samen met voormalig GAC-topper Manon van der Heiden bezet ze met 1.63 meter de 9e plaats!
Een goede meerkamp voor haar, want ze eindigt deze dag met een dik puntenrecord.

Back To Top