Skip to content

Onze masters lieten zondag in Steenwijk wederom zien ijzersterk te zijn, zowel fysiek als mentaal. Het heren en het dames team sloten de eerste competitie dag af met een 1e plek.

Hadden de senioren vorige week nog regelmatig een lekker zonnetje bij hun eerste competitie wedstrijd op eigen baan, bij de masters was het weer 'as worse as it could be'. Verwachtingen ten aanzien van topprestaties op basis van sec tijd en afstand waren dan ook niet reëel. Er moest vooral voor de punten gegaan worden. De atleten bleven de hele dag hoopvol naar de lucht staren die door de harde wind continue veranderde. Wind, harde regenbui, miezerregen, een paar minuten droog en weer wind, regen enzovoort enzovoort.

De 'teamspirit' is bij de masters altijd goed en was gisteren ondanks de omstandigheden dan ook niet anders dan anders. Iedereen verdeelde zich bij de verschillende onderdelen mooi over de baan zodat vanuit alle hoeken aangemoedigd kon worden. Diverse onderdelen werden dan ook met ruime voorsprong op de rest van het veld gewonnen.
Wim Threels was de topscorer bij de mannen. Allround als hij is harkte hij een hoop punten binnen op de onderdelen 400mtr, verspringen en speerwerpen. Kees Jägers was een goede tweede met een berg punten op de onderdelen hoogspringen, kogelstoten en discuswerpen.
Bij de dames waren Ingrid van Dijk en Ellen Tromp de puntentoppers van de dag bij de werp- en springonderdelen.
Voor alle individuele punten klik hier.

Het gebruikelijke laatste onderdeel van de dag was de Zweedse estafette. Even leek het droog te zijn bij dit onderdeel, maar helaas kwam de regen tijdens de estafette van de heren toch weer met bakken uit de lucht vallen. De estafettedames waren daarna de eersten en laatsten die geluk hadden die dag en konden dit onderdeel zonder regen afwerken met als beloning een tweede plek.

En ja, je raadt het al, werkelijk waar, daarna brak de zon door en trok de lucht open…..Iedereen was inmiddels zo verkleumd dat het ondanks dat inpakken en wegwezen was. Snel op weg naar een warme douche.

Op naar de tweede wedstrijd in Heiloo op 22 juni!
 

 

Back To Top