Skip to content

De Gooise Atletiek Club (GAC) start op zaterdag 6 september 2014 met de 1e “GAClinic STARTERS” voor beginnende hardlopers als opvolger van de Basisgroep. GAClinic STARTERS heeft als doel gesteld deelnemers te begeleiden om op 19 april 2015  bij de Spieren-voor-Spieren City Run 5 kilometer te kunnen hardlopen. Het principe van GAClinic STARTERS: laagdrempelig, kwaliteit, rustige opbouw en een verrijking van je leven, zoals de slogan van GAC al aangeeft: “Hardlopen niet voor even maar voor het leven”.

GAC is niet  alleen een club voor wedstrijdatleten, er zijn meer dan 1.000 mensen lid die recreatief hardlopen, nordiccen of sportief wandelen op verschillende niveaus en in groepen van zeer gevarieerde samenstelling.
Het meedoen aan deze clinic is een uitstekende gelegenheid om de goede voornemens die je in de vakantie had in praktijk te brengen.  Vaak horen we na afloop van de basisgroep: “goh ik dacht dat hardlopen niets voor mij was, maar wat is het leuk om met een groep hard te lopen.” Veel vriendschappen ontstaan omdat je gezamenlijk naar een bepaald doel toe werkt. Aan het slot van de voormalige  basisgroep waren de meeste deelnemers enthousiast. Alleen bleek de trainingsperiode te kort om na afsluiting aan een echte wedstrijdloop mee te doen.

De GAClinic STARTERS wordt gegeven door goed opgeleide trainers/trainsters op dinsdagavond van 18.40 – 20.00 uur en op zaterdagochtend van 8.50 – 10.15 uur. Start vanaf het GAC-clubhuis bij de Atletiekbaan van GAC aan het Arenapark in Hilversum.
Na drie weken sportief wandelen  begint de gefaseerde overgang naar hardlopen. De groepen worden dan opgesplitst in verschillende niveaus, waarna iedereen op zijn/haar eigen niveau verder wordt klaargestoomd om uiteindelijk de 5 kilometer moeiteloos en onafgebroken te kunnen hardlopen.
Na de Clinic kunnen de deelnemers bij GAC doorstromen naar de diverse groepen. Daarbij word je geholpen door de trainers bij wie je hebt gelopen tijdens de clinic.

Voor verdere informatie over GAC of over deze clinic in het bijzonder kun je kijken op de website van GAC .
De kosten voor deze GAClinic STARTERS bedragen voor niet-leden 90 euro. Voor dit bedrag krijg je twee gevarieerde trainingen per week door ervaren trainers, een veiligheidsshirt voor de  donkere avondtrainingen, de inschrijving voor de CityRun en een loopshirt van de CityRun.Verder is het van belang dat je goede schoenen hebt met voldoende demping voor voeten en knieën. Gebruik dus  geen afgelopen schoenen die al jaren in de kast liggen. Koop sportschoenen bij een van de 3 goede gespecialiseerde hardloopzaken waar je goed wordt geadviseerd.

De GAClinic STARTERS begint op 6 september 2014 en duurt ruim 7 maanden met als doel de 5 kilometer op 19 april 2015 bij de CityRun. Wil je dit ook meemaken, schrijf je dan in via starters@gach.nl

Bij vragen kun je bellen met de coördinator Astrid van Haaften 035-5821053, of met een van de trainers Joop de Vink  035-6851666.
Tot ziens bij GAC!

Back To Top