Skip to content

We kregen op 18 juli een ontstellend bericht: onder de vele slachtoffers van de vliegramp met de MH17 Amsterdam – Kuala Lumpur is ook een GAC-lid.

Carlijn Smallenburg was met haar vader Charles, haar moeder Therese en haar broertje Werther aan boord.
Het bestuur van GAC is geschokt en diep bedroefd: “We leven mee met naaste familieleden, die nu een ongelooflijke klap moeten incasseren. Ook voor de vrienden en vriendinnen van Carlijn op school en binnen onze club is dit niet te bevatten. Dit is nieuws dat je eerst gewoon niet gelooft, het kán toch niet… Automatisch bijna valt er dan een diepe stilte.”

Carlijn trainde viermaal per week in de B1/C2-groep, was pupillentrainer en jurylid. Haar ouders stonden altijd klaar wanneer er vervoer naar wedstrijden nodig was. Carlijn was een talentvol springster, maar bovenal een ontzettend vrolijk en lief kind. Fysiek nu niet meer aanwezig, maar elke training nog bij ons.

"Lieve Carlijn en familie, we gaan jullie missen. Een gemis dat niet in woorden gevat kan worden."

Mooier dan haar trainer Stéphane Wienneke het in een vers verwoordt kunnen we het niet zeggen:

Een rijmpje voor Carlijn

Medeleven, mededogen
Mededoden meegevlogen
Vleugels van hard grijs
In wolkig wit gebogen

Vlieg zacht Carlijn

Zaterdag is in de hal van ons clubhuis een herdenkingshoekje voor Carlijn ingericht. Bloemen, foto's, een brandende kaars en een condoleanceboek.

Donderdag 24 juli werd ook haar trainer Erwin Slokker geinterviewd door RTLNH. Klik hier om het interview te beluisteren.

Op de website van de Gemeente Hilversum is  een digitaal condoleance-register geopend:
http://www.memori.nl/hilversumse-slachtoffers-vlucht-mh17-amsterdam-kuala-lumpur/

Back To Top