Skip to content

Zaterdag hebben de junioren A de spits afgebeten met de 4x 100 meter. De vaste opstelling die ook bij de A-competitie werd gebruikt, was uiterst gemotiveerd om een goede tijd te lopen. Het was nog even spannend hoe Tim Haye terug zou komen van zijn militaire oefening. Govert van Loon ging als startloper zeer voortvarend van start en liep goed mee met de concurrenten, waarna hij het stokje door gaf aan Aldo Vree. Aldo liep met een hoge pasfrequentie naar Jurre Wildschut, die steeds beter in vorm begint te raken zo aan het einde van het seizoen, waarna het stokje doorgegeven werd aan Tim. In een spannende eindstrijd wist Tim als derde te eindigen in een tijd van 44.60 seconden.|
Even uitrusten en daarna voorbereiden voor de 4x 400 meter. In deze opstelling maken Govert en Aldo plaats voor Jelte ter Braake en Frank Sluyter. Jurre en Tim zijn gewend om een 400 meter op nationaal niveau te lopen. Voor Jelte en Frank was dit een heel nieuwe situatie. Tim begon als startloper. Hij had het aan het eind heel zwaar, maar wist als vierde atleet het stokje over te geven aan Frank. Frank liep een prima race, waarna Jelte dit van hem overnam. Er ontstond een spannende strijd om de derde plaats, waarna Jurre met overmacht over de baan snelde en uiteindelijk als tweede over de finish ging in een tijd van 3 minuten en 34 seconden. De jongens waren super blij met hun prestaties en behaalde medailles.

Zondag was voor de MILA-atleten de dag van de 4x 800 meter.  
De meisjes C beten de spits af en konden direct in de eerste serie van start. Maaike Verstege, Floor Geelen, Wieke van Kaam en Eden Göbbels liepen elk een constante race en deden qua tijd niet veel voor elkaar onder en eindigen in de totaalstand bij de C junioren op de elfde plaats met een tijd van 10 minuten en 33 seconden.                                                                                                                    
De jongens C waren daarna aan de beurt. Joost ten Barge, Matthijs Jansma, Laurens van Loenen en Pepijn Janssen streden voor wat ze waard waren. Ze eindigden op de elfde plaats met een tijd van 10 minuten en 13 seconden. Het niveau op de MILA-afstanden is erg hoog en dat hebben onze jongens en meisjes C ook ervaren. Het zijn jonge atleten die zich nog heel goed kunnen ontwikkelen.  Vervolgens was het de beurt aan de A-junioren. De meisjes A waren de laatste weken al druk aan het oefenen met het overgeven van het stokje. Dit is iets wat een MILA-atleet normaliter niet doet. Tessa Martens beet de spits af en liep voor haar doen een goede tijd, waarna Jetje Heuperman het stokje overnam voor haar 800 m. Na de constante race van Jeltje stond Lena Grobusch klaar voor haar onderdeel, waarna Leonie Grob het als laatste loper mocht af maken. In een tijd van 10 minuten en 14 seconden wisten deze meiden de vijfde plaats te veroveren. De jongens A junioren vormden een team met Jelte en Frank, welke nog in de winning mood waren na het succes van gisteren, samen met Bart van Manen en Thomas Romagnoli. Thomas is heel snel geworden en dat heeft hij dit weekend weer laten zien. Frank ging als tweede loper van start en liep zo even tussendoor weer een PR op deze afstand.

Tenslotte was het de beurt aan Bart. Voor Bart is deze afstand als 1500 meter loper eigenlijk iets te kort. Jelte was als slotloper niet meer in staat om de grote achterstand op de voorste drie lopers goed te maken en wist in een knappe tijd te eindigen op de o zo ondankbare vierde plaats in een prima tijd van 8 minuten en 32 seconden. De MILA-groep is heel tevreden naar huis gegaan. Het meedoen aan een estafette wedstrijd geeft een andere dimensie aan de langere loopafstanden.

Adri van der Zon, MILA-trainer

Back To Top