Skip to content

Om 11.45 uur was het de beurt aan de jongens en meisjes C- en D-junioren. In totaal stonden er 49 atleten aan de start voor een ronde van 1500 meter. GAC was goed vertegenwoordigd. Yoram Vriezen (JJD) kwam met een mooie tijd van 5:36 als eerste over de finish. Luc Blank, die een goede start had en op kop liep moest de wedstrijd helaas voortijdig staken.
Sophie Romagnoli won bij de MJD in 6:18.

Bij de jongens junioren C wist Matthijs Jansma de winst te pakken in 5:47. Ook bij de meisjes junioren C ging de winst naar een GAC atleet; Eden Göbbels won in haar categorie in 6:01.

Na de junioren was het de beurt aan de A-pupillen. Ook zij liepen de grote ronde van 1500 meter. Bij deze groep waren 53 jongens en meisjes vertegenwoordigd. De jongens A-pupillen streden om het podium. Deze strijd werd helaas niet gewonnen door een GAC-er, maar de tweede en derde plek kwam in handen van respectievelijk Robin Pos (6:03) en Jaime Bongaerts (6:05). Bij de meisjes A-pupillen wist Myrte van der Schoot het goud te pakken in een mooie tijd van 6:04.

Als laatste groep bij de pupillen was het de beurt aan de D-, C- en B-pupillen. Dit was verreweg de grootste groep met maar liefst 85 deelnemers! De jongste atleten van deze dag moesten een rondje van 850 meter lopen. Na een kleine 3 minuten werd het sein gegeven dat de eerste loper eraan kwam. Florian Vriezen (JPB) pakte de winst in 3:18. In deze categorie werd Thijs Hollander mooi 2e in een tijd van 3:35. Sophie van der Schoot won bij de MPB (3:49) en Paula Kliphuis pakte daar het brons in 3:58.

Bij de MPC won Inte van Kralingen het zilver (4:04). De GAC JPC vielen helaas naast het podium, daar was Borre Brouwer de snelste GAC pupil in 4:17, wat goed was voor een 5e plaats.

Ook de allerkleinsten deden het goed. Bij de meisjes D-pupillen won Jente Vroon de 850 meter nog net onder de 5 minuten in 4:57. Ook de derde plaats in deze categorie was voor een GAC-atlete; Rozemarijn Schelfhout pakte het brons in 5:05. De JPD deden het ook goed, snelste GAC-er was hier Boudewijn van den Haak. Hij pakte het zilver (4:20) en Kealan Steba het brons (4:34).

Het was een geslaagde opening van het crossseizoen met veel GAC blauw/geel aan de start.