Skip to content

Het was een zonnige zondag middag. Maar liefst acht leden van de mila-groep van Michiel Löschner stonden op het punt te starten met hun cross-seizoen. Deze start werd gemaakt op het parcours van de Maple Leaf cross te Hilversum.
Een uitstekende wedstrijd om voor te bereiden op de aankomende winter. Het parcours is zwaar, de tegenstanders geducht en de prijzen zijn de moeite waard om de oksels flink voor te laten zweten. Gehuld in het tenue van Run2Day Hilversum stonden de atleten klaar om van start te gaan.

Op de korte cross van in totaal drie kilometer kwamen als eerste Antoon van Beek, David Vonk, Sam de Vor, Christine Bosch en Jespar Wolfswinkel in actie. De onderlinge strijd was voorafgaand aan de start al flink opgelaaid nadat Sam had geroepen dat David Vonk vandaag door hem verslagen zou worden.
En zo geschiedde, maar niet voordat als eerste Antoon al over de streep was gekomen in een tijd van 9.36. Vonk, die nog goed voorin het veld zat vlak na de start, moest het in de laatste ronde helaas afleggen tegen het sterke eindschot van Sam. Hij eindigde uiteindelijk in een tijd van 9.42. Vijfentwintig seconden voordat ook David Vonk de finishlijn passeerde.

Bij de vrouwen was het voor titelverdedigster Christine Bosch noodzaak om ook dit jaar weer concurrente Lorraine Ravestein van zich af te houden. Vorig jaar zat er tussen de dames maar drie luttele seconden bij het passeren van de eindstreep, dit jaar werd duidelijk dat de krachtverhoudingen weer redelijk gelijk lagen. Toch kwam Christine, inmiddels al jaren bezitter van een knus appartement in Muiden met daarin een steeds maar groter wordende prijzenkast, ook deze editie weer als beste uit de bus en won dus de wedstrijd bij de vrouwen. Dit deed ze in een tijd van 10.28, die een stuk sneller was dan vorig jaar. Jespar Wolfswinkel, wellicht de laatste van de succesvolle pupillen van Michiel Löschner, maar nog zeker niet de laatste van het deelnemersveld, passeerde de eindstreep in een tijd van 11.32.

Bij de lange cross was er een strijd tussen meester en leerlingen, tussen ervaring en jong talent, tussen de terugtrekkende haargrens en het eerste dons op de bovenlip. Trainer Michiel mocht het opnemen tegen twee paradepaardjes van de lange afstanden, Cas Lutz en Eduard Grob. Het wedstrijd plan dat van tevoren was afgesproken, waarbij Michiel Cas naar een mooi resultaat zou helpen, moest helaas al snel overboord gegooid worden, toen bleek dat Cas het tempo van de oude meester helaas niet bij kon houden.
Löschner, die eindigde op een 5e plek, had al tijd om uit te hijgen voordat Cas en Eduard op een respectievelijk 8e en 9e plek over de finishlijn kwamen.

De balans kan, na deze eerste wedstrijd van het cross-seizoen, door Löschner en zijn atleten opgemaakt worden. Wellicht zal er bij een aantal atleten aanpassingen worden gemaakt in trainingsschema’s, waar bij anderen juist de gevonden flow wordt doorgezet. Dit alles om bij de volgende wedstrijden weer een stukje beter aan de start te staan.

Vanuit het LRT huis,
Thomas Mijnhout

Back To Top