Skip to content

Zaterdag 29 november kwam Sinterklaas GAC met een bezoek vereren op de bekende plek in het bos, dit jaar met twee Zwarte Pieten. Het paard Amerigo had een klein ongemak (schimmelinfectie) en moest een dagje rustig aan doen. Ander vervoer was niet zo eenvoudig voorhanden maar op het laatste moment bedacht Piet dat er nog een stalen ros beschikbaar was, een motor met zijspan plus nog een tweede motor, beide bijna net zo oud als Sinterklaas zelf maar ook nog goed bruikbaar.
Het was fris deze ochtend, zo’n 2˚ tot 4˚, zodat de Zwarte Pieten blauw van de kou aankwamen en Sinterklaas had na afloop van zijn slotronde over het weitje wat last van stramheid om uit de zijspan te klauteren. Gelukkig waren de welkomstliederen die hen werden toegezongen hartverwarmend.

Nadat Sinterklaas alle aanwezigen wat dichterbij had gevraagd, zette hij Karin de Bruijn letterlijk op een zeepkist en figuurlijk op een voetstuk vanwege haar vele verdiensten voor de vereniging. Het gaat daarbij overigens niet alleen om het verzorgen van looptraining maar ook om work-outs in gymnastiekzaal en zwembad.
Geraldine van Bers werd toegesproken voor haar werk als trainer en als trainingscoördinator dat zij op korte termijn zal beëindigen omdat ze geen training meer kan geven (fysiek). Zij maakte van de gelegenheid gebruik door op te roepen voor een vervanger (m/v). Gelukkig voor haar kan zij door als Nordiccer.
Vervolgens sprak de Goedheiligman Astrid van Haaften toe. Hij prees haar inzet bij o.a. de Startersclinic, en memoreerde de afwisseling die zij in het trainingsprogramma weet te brengen door bijvoorbeeld uitstapjes naar Schaapskooi  ’t Laer en de treinreis naar Hollandsche Rading inclusief versnapering halverwege. Ze ontvingen van de Oude man een legpenning in de ‘Orde van Atletico de Madrid’ en na enige aanmoediging vanaf de zijlijn kuste hij hen uitbundig.
Tenslotte werden Paul Maas, voorzitter GAC, en Kees Tabak, voorzitter LSC, toegesproken.

Met loeiende sirene werd de start gegeven aan ruim 300 lopers, waarbij 28 lopers van de Startersclinic, Nordic Walkers, Sportief Wandelaars en een paar jeugdleden. Het overgrote deel van de jeugd deed mee aan de crosscompetitie.
De parcoursen waren zeer goed begaanbaar ondanks een versmalling halverwege. De aanwezige EHBO-ers hoefden niet in actie te komen. Sinterklaas wachtte bij de finish iedere loper op en noteerde de gelopen tijd in het grote boek.
Het was een ideale, droge en frisse cross dag waarvan iedereen heeft genoten.

Na afloop konden de deelnemers als beloning een amandelstaaf, speculaasstaaf of een chocoladeletter meenemen en voor de snelle lopers was er zelfs nog wat te drinken.
Sinterklaas kwam na afloop nog even gedag zeggen in het clubhuis en zijn jeugdige pietervrouwen strooiden met pepernoten. Met een afscheidslied werden zij weer uitgezwaaid.
Alle vrijwilligers en deelnemers bij deze loop: bedankt voor jullie inzet!
Kijk hier voor alle foto's

Evenemententeam LSC

Back To Top