Skip to content

Mirjam flikte het weer! Op het Nederlands Kampioenschap Cross in Kerkrade kwam ze winnend en juichend over de finish in de categorie Vrouwen Masters 40. Over de wedstrijd zelf is ons nu nog weinig bekend. We wachten op een mooi sfeerstuk over de stille krachten in de moddersport – en wie anders kan dat schrijven dan Mirjam zelf? Of is dat meer een klusje voor haar succesvolle trainer Siebe Turksma…. Op deze plaats alvast de hartelijkste felicitaties voor beiden: ik denk dat 1700 GAC-ers nu blauw-geel zien van trots!

De uitslag van de wedstrijd is wel helemaal duidelijk: Mirjam hoefde alleen Ingrid Versteegh van de club Sprint voor zich te houden, maar die liep in een andere categorie (V35). De zilveren winnares in Mirjam's race kwam zeventien seconden later over de streep. Op deze eerste dag van de NK in Kerkrade kwamen nog twee andere clubgenoten in actie: Maurits de Ruiter die vijftiende werd bij de M50 en Ton Sweep als nummer veertien bij de M40.

De weinige woorden over dat NK die nu bekend zijn komen ook van Mirjam: "Geinig shirt:) Ik had een goede, sportieve, concurrent aan Marjon de Kok. Mooi parcours, dat je fysiek aardig leeg trekt. Mooi fris weer. Mooie dag. Op naar het NK 10km in Schoorl over 3 weken."

Op zondag 18 januari, de tweede dag van de Cross Kampioenschappen, komen nog drie GAC-ers in actie: Erik Negerman, Antoon van Beek en Bart van Manen. Succes mannen! (Als ik andere deelnemende GAC-ers over het hoofd zie: excuses.)

Op de foto -ik gok dat Ivar die maakte, maar zoals gezegd: Kerkrade ligt ver weg en meer informatie heeft ons nog niet bereikt- staat de trotse winnares in een heus kampioensshirt voor een antiek gebouw: waarschijnlijk de Abdij waar de Abdijcross naar genoemd is.