Skip to content

Een weekje Europese kampioenschappen masters in Torun.

De voorbereiding duurt eindeloos lang en wat vliegt zo'n week dan snel voorbij!

Het was een geweldig intensief en leuk kampioenschap. We waren in Torun in Polen, stad van Copernicus en dat laten ze je daar goed merken. Een beetje geschiedenis hebben we opgedaan.

Maar natuurlijk kwamen we voor de wedstrijd! Ingrid van Dijk (W50) deed mee aan kogelslingeren en gewichtwerpen en haalde 2 mooie bronzen medailles.

Kees Jägers (M70) was de veelvraat, hij kwam op maar liefst 4 onderdelen uit. Hij begon zijn meerkamp (60 horden) om 8 uur in de ochtend: "no mercy" voor leeftijd bij de masters! Maar Kees is een man van daden en niet zeuren dus hij ging en maakte er een zeer gelijkmatig toernooi van: 5de van Europa op horden, meerkamp, polshoog en hoog! Klasse baas!

Ikzelf mocht hoogspringen als voorafje (even de spanning eraf) en daarna meerkamp en polshoog…..helaas waren die twee net op dezelfde dag gepland. Dus na een prettige 5-kamp begon een half uur later de polshoog wedstrijd. De eerste 2 sprongen (2.60 en 2.80) kwam ik nog wel door maar daarna was het klaar en over: geen fut meer in de benen. Het was toch genoeg voor goud! Weer het Wilhelmus horen spelen op het hoge podium doet goed!

De mooie foto's zijn van Chris van de Kamp: onze supporter, fotograaf en chauffeur.

De Nederlandse ploeg heeft goed gepresteerd in Torun, mede dankzij de zeer prettige begeleiding van Fenny en Michel van Osch. Zij zorgden voor de officiële en fysieke zaken. Het vaderlandse gevoel wordt op zo'n toernooi goed gestimuleerd.

Nu weer snel terug naar de baan om de training op te pakken voor het volgende grote of kleine toernooi. Oh ja, eerst nog even taart eten met de masters, natuurlijk. Dat hoort zo bij een kampioenschap!

Brigitte van de Kamp

Back To Top