Skip to content

“Meedoen moet een traditie worden”
Ze komen lopend, of op de fiets naar GAC deze zondagmorgen. De zomertijd is net ingegaan en dat maakt de afspraak extra sportief: “Het is eigenlijk half negen”. Vier wethouders van het college van B & W komen opnieuw trainen voor deelname aan de Cityrun over twee-en-een-halve week.

Sportwethouder Voorink heeft GAC-shirtjes laten bedrukken. Voorop staat 'Team B & W' en achterop 'Floris' (Voorink), 'Arjo' (Klamer), 'Eric' (van der Want) of 'Wimar' (Jaeger). 'Nicolien' (van Vroonhoven-Kok) is verhinderd door drukte en 'Pieter' (Broertjes) is door GAC-trainer Paul Vogelaar geadviseerd om niet mee te lopen in verband met een blessure en ook hij ontbreekt.

De mannen doen een warming up op Laapersveld en rennen naar de Hoorneboegse hei. Een vast trainingsrondje inmiddels. “D66 loopt voorop”, grappen de wethouders van deze partij in het college als ze een eindje van de rest weg lopen.

Het idee om de Cityrun te gaan lopen kwam van sportwethouders Voorink die zelf in elk geval wilde deelnemen en daarna ook zijn politieke collega's opporde. Die stemden in en nu maken ze zich op voor de vijf kilometer op 19 april. Trainer Paul Vogelaar geeft ze een loopscholing voor techniek en houding en laat ze rennen, wandelen en krachtoefeningen doen, zoals langzaam hurken op de hei.

“Hoe lang is dit trainingsrondje?” wil een van de wethouders weten. Het blijkt zes kilometer te zijn en dat valt mee. De Cityrun uitlopen zien ze daarom niet als een probleem. Vlak voor de cooling down mogen de mannen even los. Dan blijkt SP-wethouder Klamer over een eindspurtje te beschikken. “Als college van B&W meedoen aan de Cityrun willen we een traditie maken”, zeggen ze nahijgend. GAC, dat honderden vrijwilligers levert voor de Cityrun, krijgt er nog een taak bij, zo lijkt het.

Hans van Dijk

Back To Top