Skip to content

 

Afgelopen zaterdag was de derde en laatste wedstrijd van de pupillencompetitie. Een thuiswedstrijd dit keer. In totaal deden 266 atleten mee: 161 van GAC en de rest van
AV Pijnenburg, Athloi, OSM'75 en de VAV. Het weer pakte gelukkig een stuk beter uit dan voorspeld. Alleen bij de estafettes, het eerste onderdeel van de dag, was het nog wat regenachtig.

Er werden door velen nieuwe PR's gelopen, geworpen en gesprongen. Ook sneuvelden er twee club records. Bij de sprint scherpte Tijmen de Beer (JPC) zijn eigen clubrecord aan. Nog geen maand geleden liep hij 6,92, dit keer wist hij de 40 meter af te leggen in 6,86, nota bene met tegenwind. Een prachtig resultaat! 
Bij de JPB verbeterde Florian Vriezen het clubrecord hoogspringen, dat op naam stond van zijn grote broer, met 5 centimeter naar 1,25. Eveneens een prachtige prestatie.

Nieuw was de hordewedstrijd. De allerkleinsten beten het spits af. Maar liefst 60 meter moest er worden afgelegd. Carmen van Soest wist dit als snelste meisje D te doen in 14,35, bij de jongens D was Douwe Sipma de snelste, hij liep 13,63. Ook de andere groepen trotseerden de hordes, die per leeftijdscategorie telkens 10 centimeter omhoog gingen. Een enkeling had een kleine aanvaring met de gele obstakels, maar de meesten bereikten de finish zonder kleerscheuren en iedereen met een PR!

Aan het einde van de dag werd de balans van de afgelopen drie wedstrijden opgemaakt en was het tijd voor de prijsuitreiking meerkamp en lange afstand. Bij de lange afstand gingen vijf gouden, 4 zilveren en 6 bronzen medailles naar GAC atleten. De winnaars waren: Myrte van der Schoot (MPA2), Maaike van Kesteren (MPA1), Inte van Kralingen (MPC), Florian Vriezen (JPB) en Kealan Steba (JPD).

Op de meerkamp kleurde het podium tot vijf keer toe helemaal blauw/geel. Daar werden 8 gouden, 7 zilveren en 6 bronzen medailles behaald. De gouden medailles waren voor Carmen van Soest (MPD), Ivanka Majoor (MPC), Loïs Mateman (MPB), Lianne Würing (MPA2), Sebastiaan van Luttervelt (JPD), Tijmen de Beer (JPC), Florian Vriezen (JPB) en Robin Pos (JPA2).

Op zaterdag 19 september is de grote finale bij Clytoneus in Woerden.

Back To Top