Skip to content

 

Op zaterdag 21 juni organiseerde het evenemententeam van de Loopsportcommissie (LSC) de traditionele Wasmeerloop. Een aantal vaste vrijwilligers werd gemist maar met het nodige zoekwerk werd er met succes een beroep gedaan op invallers; alle vrijwilligers bij deze loop, bedankt voor jullie inzet.

Er deden in totaal zo’n 180 hardlopers (inclusief een paar snelle jeugdleden), nordiccers en sportief wandelaars mee. Het aantal nordiccers en sportief wandelaars lijkt op het oog toe te nemen ten opzichte van voorgaande jaren. Dat is een goede ontwikkeling en de moeite waard om voor hen een eigen parcours te blijven uitzetten.
Het was prima, droog weer voor deze loop. Voor degenen die daar oog voor hadden, was er een prachtig uitzicht naar het Wasmeer met daarbij een kudde schapen. Maar de meesten waren toch meer gefocust om een goede tijd neer te zetten.
De hardlopers liepen 1, 2 of 3 ronden van 4 kilometer zodat na 1 of 2 rondjes beslist kan worden of er nog een ronde van 4 kilometer bij kan. Het parcours voor de nordiccers en sportief wandelaars beslaat 5,7 kilometer. Na afloop was er water te drinken, worteltjes die gretig aftrek vonden en voor in de kantine een consumptiebon.

Alle deelnemers bedankt voor jullie enthousiasme. Voor de foto’s zie de website

Kees Tabak
Loopsportcommissie

Back To Top