Skip to content

Wim Threels (M60) is vorig weekend, in Estland, voor de 4e keer wereldkampioen 20-kamp geworden.
Lees hieronder zijn verslag van de deze bijzondere prestatie.

Het was voor mij alweer mijn negende 20-kamp in totaal en mijn vierde WK. De vorige drie WK's heb ik gewonnen in mijn leeftijdscategorie, dus ik wilde deze ook meemaken (en winnen).

Nadat ik mij in maart van dit jaar had aangemeld voor deelname, werd er ineens een 1-daagse 20-kamp aangekondigd (en nog wel in Nederland). Dat was ook nog een wens van mij, dus toch maar ingeschreven. Het was zes weken voor het WK, dus dat moest kunnen.
De 1-daagse was zwaar en ik kwam er niet helemaal fit doorheen, maar zes weken bleek wel voldoende om goed hersteld te zijn voor het WK. Ik voelde mij twee weken voor het WK weer helemaal fit en met een rustige laatste week had ik er weer vertrouwen in.

Mijn wedstrijd verliep probleemloos; ik ben volledig fit geeïndigd.
Van de 20 onderdelen heb ik er 16 gewonnen bij de M60. Ik had met 12.931 punten, bijna 3000 punten voorsprong op nr. 2.
Mijn resultaat was ca. 1300 punten meer dan bij de vorige 20-kamp (de 1-daagse) en ca. 1300 minder dan mijn eigen Wereldrecord.
Ik ben erg tevreden over mijn 200- en 400m (zowel vlak als met horden). Vooral de 400mh op de zondagmiddag ging goed.

Het WK in Estland leek vooraf perfect georganiseerd; de reis, de hotel-reservering en de verzorging bij de baan was erg goed geregeld. De accommodatie was prima; een mooie 8-baans ring en een mooie tribune met veel zitplaatsen en voldoende ruimte om in de schaduw te zitten.
De organisatie van de wedstrijd was helaas iets minder; er waren te weinig jury-leden / vrijwilligers, waardoor de chronoloog erg uitliep en onderweg ook nog eens aangepast moest worden. De tweede dag verliep het allemaal beter.

Het was beide dagen erg mooi weer, perfect atletiek-weer met vrijwel geen wind. Alleen voor de lange afstanden was het te warm, vooral de 5km op het heetst van de zaterdag bij bijna 30 graden. Het uitgeput aankomen van deelnemers, waarvan er enkelen echt even van de wereld waren, heeft wel indruk gemaakt. Na afloop van de 10km moest zelfs de ambulance nog komen, maar het viel achteraf gelukkig mee.

En staan ieder geval nog twee 20-kampen op de agenda.
De eerste is over vier weken in Delft; een echt jubileum.
De organiserende vereniging (AV40) bestaat 75 jaar; het is mijn tiende 20-kamp en de 5e keer dat ik in Delft meedoe.
De tweede wedstrijd is volgend jaar augustus het EK in Cambridge.

En het jaar daarop ben ik 65 en dan zijn er weer nieuwe uitdagingen; dus wie weet !

Wim Threels

Back To Top