Skip to content

Afgelopen weekend hebben Siem ter Braake en Otte Wienese deelgenomen aan de C-spelen bij AAC Amsterdam. Ze hebben hier, samen met de beste C-junioren van Nederland, gestreden om de officieuze titel Nederlands kampioen.

Waar Siem zich zaterdag met gemak plaatste voor de finale bij het hoogspringen op zondag, kon hij de verwachtingen in de finale zelf niet helemaal waar maken. Dit had er ook mee te maken dat het tegelijk was met polsstokhoogspringen en hij bij dat onderdeel om de medailles mee wilde gaan doen. Uiteindelijk bleek een 5e plek het hoogst haalbare.

Otte had haar pijlen gericht op een medaille bij het speerwerpen en een snelle 300 meter. Die snelle 300 meter ging zo snel dat ze een nieuw clubrecord liep: 43.29 seconden. Bij het speerwerpen wist ze zelfs het podium te halen. Met een schitterende worp van 39.22 meter behaalde ze een mooie bronzen medaille.

Na het toernooi werd bekend dat zowel Siem als Otte, op basis van hun prestaties van afgelopen seizoen, zijn geselecteerd om deel te nemen aan de C-interland tegen Westfalen. Tezamen met de beste C-junioren van Nederland zullen ze ten strijde trekken tegen het team uit Duitsland. Siem op zijn favoriete onderdeel polsstokhoogspringen en Otte bij het speerwerpen.
Meer informatie over deze wedstrijd vind je hier.

Back To Top