Skip to content

Met 85 kinderen en 19 begeleiders gingen we dit jaar naar Esbeek. Vanaf 19.30 uur druppelden de eerste kinderen binnen. Bedden werden meteen opgemaakt en al gauw had iedereen een plekje. ‘s Avonds was er een speurtocht door het bos en slingerend over het water! Iedereen hield droge voeten. De natte schoenen waren van de dag erna (in het licht neem je blijkbaar meer risico, of misschien al moe van de eerste korte nacht?).
Het elfjesverhaal met de verloren schatten maakte indruk. Het bos lag er door de lichtstaafjes prachtig gekleurd bij. Na het douanespel zaten we nog even bij het kampvuur en toen was het –helaas- alweer bedtijd voor de BC-pupillen. Zij sliepen allemaal boven de koeienstal, de 11 jongens lekker ruim in de ene zaal en de 29 meisjes opgepropt in de andere zaal. De verhouding j/m was wat scheef dit jaar. De A-pupillen hebben ook de speurtocht gedaan en mochten daarna nog een filmpje kijken. Toen was het ook voor hen bedtijd, beneden in de oude koeiestallen.

Zaterdagochtend deden we Levend Stratego in het bos en ’s middags reden we met de huifkar (luid zingend) naar de spartelvijver. Daar hebben we ook nog een ren-zwem-estafette gedaan met als winnaar de pup C. ‘s Avonds was de bonte avond met toneel, quiz, goocheltrucs en dansjes. K3 van de MPB en MPC (met de trainers Christy, Linde en Thijs) was de winnende act met de kleuren van de regenboog. Christy en Linde hadden een prachtig zelfgeschilderd regenboog t-shirt aan en Thijs was omgetoverd in Josje met een prachtig rokje en bh. Eerst nog onwennig met een lange broek onder zijn rokje, maar al gauw riep het publiek “broek uit” en gehoorzaamde hij…

Zondagochtend deden we de 10-kamp, waar trainer Ronald lang op heeft zitten studeren, maar het resultaat mocht er zijn. De laatste energie werd uit de kinderen geperst. Team 4 werd de winnaar met 82 punten. Zij gingen met een welverdiende medaille naar huis. Uitslag overige teams: gedeeld 2e team 1 en 7 (69 pnt), 4e team 3 (65 pnt), gedeeld 5e team 6 en 10 (55 pnt), gedeeld 7e team 2 en 9 (51 pnt), 9e team 8 (46 pnt) en 10e team 5 (37 pnt).

Na een overheerlijke lunch was de jongens/meisjes-estafette aan de beurt, waarbij de jongens dit jaar de winnaars werden. Nog een laatste keer het kamplied (*zie tekst hieronder)  gezongen en toen gingen de tassen en kinderen weer in de auto’s richting Hilversum, op een enkele tas na….

*Bij het kampvuur in Esbeek, GAC GAC, zitten kinderen liefst een week, GAC GAC, lekker sporten, spelen, snoepen, in kleine en grote groepen, liefst een week 2x, bij het kampvuur in Esbeek.

Zondag moe naar huis toe gaan, GAC GAC, heerlijk vroeg slapen gaan, GAC GAC, maandag weer naar school toe moeten, voor weinig slapen zal je boeten, GAC GAC, volgend jaar weer allemaal mee.

Back To Top