Skip to content

De competitie, een inmiddels veel besproken onderwerp bij de GAC. Hoe het ook zij, wij moesten strijden voor behoud van een plaats in de eerste divisie. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.

Gisteravond overheerste de teleurstelling nog enorm. Nu een dag later, is de teleurstelling er nog steeds, maar het besef is er ook. We waren gewoon niet goed genoeg. Als team hebben we goed gepresteerd, maar we konden niet op tegen de andere teams die een legioen aan NK Senioren- kandidaten naar Bergen op Zoom lieten af reizen.
Helaas was het voor onze fans te ver om helemaal naar het zuiden af te reizen. Bergen op Zoom… Wie heeft dat eigenlijk bedacht? Hoe dan ook, de teamspirit was aanwezig. We hebben de andere clubs laten weten dat wij ook aanwezig waren. Dat kan ook niet anders met de luide stem van Aline. Zij overstemt iedereen…

Lianne Bruins, onze werpster waarop we altijd kunnen rekenen, kwam ook in actie. Ze is zelf niet helemaal te spreken over haar prestaties, maar het feit is, zonder Lianne waren we nergens. Met een mooie 3e plek bij het kogelslingeren en een 6e plek bij het kogelstoten, heeft ze toch een hoop punten voor het team binnen gehaald. Lianne, bedankt voor jouw prestaties en jouw positieve energie die je iedereen toch weer schenkt.

Gister heeft clubicoon Moniek Stijvers haar rentree gemaakt in de competitie. Ja, ik hoor u al denken: “Was ik daar maar bij geweest!” Moniek mocht zowaar aan de start van de horden verschijnen. Na een matige start heeft ze zich terug geknokt in de wedstrijd en heeft ze haar serie gewonnen in een tijd van 15.59s. Of het nog niet genoeg was, Moniek heeft er ook mede voor gezorgd dat het stokje over de finish kwam bij de 4x100m. Moniek is terug! Mocht je nog steeds balen dat je haar hordenrace niet hebt gezien, ze kan het zelf in geuren en kleuren vertellen. Krijg je toch nog het gevoel dat je erbij was.

Ook Brigitte van de Kamp (V50) mocht bij het onderdeel polsstokhoogspringen verschijnen. Brigitte heeft de senioren even laten zien wat polsstokken is. Met een mooie 3 meter heeft ze toch even een 3e plek binnen gesleept, wat dus 10 punten betekent.

Christine Bosch, de atlete die het liefst alle looponderdelen doet. Christine deed een 800m, 400m en, alsof het nog niet genoeg was, ook een 4x400m. Helaas bleek gister al snel dat Christine helemaal niet fit was. Met een lijkbleek gezicht heeft ze toch alle drie de onderdelen voltooid. Op karakter. Alles voor het team. Al voelde het na de afsluitende 4x400m toch niet zo prettig.

De afsluitende 4x400m staat karakteristiek voor deze dag. Daphne opende de estafette fenomenaal en gaf als eerste het stokje over aan Anja. Anja wist een snelle ronde te rennen en wist het stokje als derde bij Christine te krijgen. Zoals we van Christine gewend zijn zette ze de aanval in. Met een doorkomst als tweede moest ik het klusje klaren. Helaas was dit net een stapje te ver. Een lange tijd bleef het een nek aan nek race, maar de verzuring kwam net te vroeg. We hebben gestreden, maar niet gewonnen.

De uitslag doet pijn. Degraderen naar de tweede divisie… Iets wat al heel lang niet is gebeurd in de club geschiedenis. Toch ben ik trots op het team. We hebben er alles aan gedaan, maar het was gewoon niet genoeg. De teleurstelling zal nog even aanwezig zijn, maar wanneer het zomerseizoen weer aanbreekt zullen wij vechten om weer terug te komen. We’ll be back!

Judith

Back To Top