Skip to content

'"Vol trots en dankbaarheid heb ik de European Lung Foundation Award in ontvangst mogen nemen op 26 september in het RAI centrum tijdens het ERS congres."

André ontving de zogenoemde ELF award 2015 van de European Respiraroty Society (ERS). De organisatie heeft hem deze award gegeven omdat zij zijn prestaties als atleet een inspiratie voor anderen vinden.

“In 2014 ging deze Award naar de World Health Organisation, in 2013 naar FC Barcelona, en eerder naar bijv. Prof. Osterhaus en Mr. Bloomberg (NY). Ik voel me nederig in dit rijtje te mogen staan."

In 1996 onderging André een dubbele longtransplantatie en in 1997 deed hij voor het eerst mee aan de World Transplant Games. Sindsdien heeft hij aan al deze wedstrijd voor getransplanteerden deelgenomen.
André heeft wereldrecords voor getransplanteerden op de 100 en 200 meter gehad en vele medailles met het verspringen en het hoogspringen.

In 2008 werd hij Nederlands kampioen in zijn leeftijdscategorie op de 200 meter, waarbij hij het dus won van niet-getransplanteerden.
In 2014 was hij de initiator van een beklimming naar de top van de Kilimanjaro (5895m), met 11 ander orgaan getransplateerden voltooide hij de beklimming.

Voor meer details  zie het persbericht dat de ERS uit gaf over het toekennen van de ELF Award aan André.

Back To Top