Skip to content

Zaterdagavond is Jaap Prins plotseling overleden.

’s Ochtend wandelde hij nog met zijn loopmaatjes door de bossen van de Lage Vuursche. Jaap wist veel van de natuur en liet anderen daarvan meegenieten. Dagelijks buitelden de mooiste foto’s over facebook. De keren dat ik met hem hardliep wist hij ook precies te vertellen waar we reeën konden verwachten en vaak was het raak. Naast beelden van de natuur liet Jaap ons  ook meegenieten van kunst, de musea die hij bezocht en de reizen die hij samen met zijn vrouw Lenie maakte. China was een favoriete bestemming, vooral omdat daar hun kleinkinderen wonen.

Jaap was geliefd bij de club. Hij stond altijd klaar voor iedereen én voor GAC. Dankzij Jaap staat er weer een boomstam bij het hek van het Cronenbos waar hij gelukkig nog gebruik van heeft kunnen maken. Daar sprak hij zijn loopgroep toe en vertelde hen hoe er getraind ging worden. Je kon niet om Jaap heen. Als hij het ergens niet mee eens was dan stak hij dat ook niet onder stoelen of banken. Vaak had hij gelijk, soms niet. Bij alle Algemene Ledenvergaderingen die ik als bestuurslid heb meegemaakt was ook Jaap  van de partij. Hij was trouw aan de club en hield de vinger aan de pols.

Op GAC Loopsport in facebook blijkt dat Jaap's zo onverwachte dood hard is aangekomen.
Astrid van Haaften: “Wat ben ik geschrokken met het plotselinge verlies van Jaap Prins. Ik ga zijn foto’s van het wandelen missen. En zijn kleine kabouter die hij altijd meedroeg. Ik hoop dat hij zijn rust zal vinden. Lieve Jaap Prins, in gedachte ben ik bij je vrouw en familie."
Joop de Vink: “Krijg net het bericht binnen, dat mijn grote vriend én mijn beste vrijwilliger bij de Hilversum City Run, Jaap Prins plotseling is overleden. Wat zullen we je missen. Lenie, familie en vrienden heel veel sterkte.”
Gaby van Oekel: “Totaal in shock! Jaap! Overleden? Ongeloof, verdriet.
Gisteren nog de foto van een mooie wandeling? En nu stilte… Lieve familie, vrienden heel veel sterkte en kracht met het verwerken van dit grote verlies. Van deze fantastische man”

Carla van Lingen namens bestuur GAC

Jaap werd op 24-11-1936 geboren in Alphen aan de Rijn

Zaterdag 24 oktober tussen 15.00 en 16.00 uur gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen bij van Vuure, Hilversum
De crematie zal maandag 26 oktober om 11.00 uur plaats vinden bij Den en Rust in Bilthoven.
Voor toespraak gaarne melden: dickvanderlee@hetnet.nl

Foto's:
Jaap bij de Maple Leaf Cross 2012.
De laatste foto van Jaap gisterochtend: het hek naar het Cronenbos.
Jaap's kabouter bij de vliegenzwammmen.

Back To Top