Skip to content

Zaterdag 9 januari was het tijd voor de 2e wedstrijd van de crosscompetitie. Dit keer was  AV Tempo in Bussum de organiserende vereniging. De wedstrijd werd gelopen op het Fransche Kamp. Het parcours lag er mooi bij en door de modder en boomstronken op het parcours werd het een echte cross. In de ochtend streden de junioren en in de middag was het tijd voor de pupillen. In totaal hebben 151 GAC pupillen meegelopen.

De jongens en meisje D-pupillen liepen één rondje van 625 meter. Bij de jongens was  Florian van Wijchen de snelste GAC-er, hij werd 5e met een mooie tijd van 2:36, op de voet gevolgd door zijn broer Thijmen; hij finishte in 2:38. Bij de meisjes D-pupillen werd Fay Janssen mooi 2e in 2:48.
De C-pupillen moesten 1000 meter lopen. Bij de jongens was het spannend. Thimo Gisius behaalde een gedeelde tweede plaats in een tijd van 4:04, een fotofinish dus. Jet Molkenboer won bij de meisjes de cross in 4:11 met een voorsprong van 10 seconde op de nummer twee.
Voor de B- en A-pupillen stonden er twee rondjes van 625 meter op het programma. De jongens B-pupillen beten op deze afstand het spits af. In totaal stonden in deze groep 71 atleten aan de start. Niels Bitter was de snelste GAC-er. Hij werd 7e in een tijd van 5:08. Bij de meisjes werd Julia Velt 5e in 5:28.
De A-pupillen sloten de dag af, beginnend met de jongens A1. Florian Vriezen was in deze groep de allersnelste, hij werd 1e in 4:22. Bij de meisjes A1 waren de plaatsten 3, 4 en 5 voor GAC, de drie dames finishten vlak achter elkaar, waarbij Sophie van der Schoot 3e werd in 5:09, Lotte Pos 4e in 5:10 en Emmelie Pos 5e in 5:12.
Tot slot moesten de A2-pupillen lopen. Thijn Dorrestein werd bij de jongens mooi 4e in een tijd van 4:43. Bij de meisjes werd Lianne Würing 2e in 4:50 en Maaike van Kesteren 4e in 4:59.

Een geslaagde dag met mooie resultaten. Niet alleen voor de hierboven genoemde atleten, maar voor alle pupillen, want wat heeft iedereen weer goed gelopen en zijn/haar best gedaan!

Zaterdag 6 februari staat alweer de laatste van de drie crossen gepland bij AAC in Amsterdam. Het tijdschema en algemene informatie is hier te vinden.

Marianne Vriezen

Back To Top