Skip to content

GAC wordt geplaagd door de uitstoot van de milieuvriendelijke houtgestookte centrale van BeGreen. De witgrijze rookwolken afkomstig uit de schoorstenen van de centrale bedekken regelmatig de atletiekbaan waar atleten hun trainingen afwerken. Geen ideale plek om sport te bedrijven. De uitstoot is niet nieuw, al snel na de start van de centrale had GAC last van de uitstoot. Opstartproblemen, zei BeGreen, en men beloofde er alles aan te doen.
Nu, meer dan een half jaar later, zorgt de rook nog steeds overlast. GAC-ers die van de baan gebruik maken klagen over geprikkelde luchtwegen. Niet echt de gedroomde omgeving om gezond te sporten. In juni verklaarde directeur Maarten Grooters geruststellend: “Geen angst. We hebben de modernste filters op onze installatie. Alle vuile stofjes worden er uitgefilterd.”

20 mei vorig jaar werd de BeGreen-centrale officieel geopend. De grijze vierkante centrale met de hoge schoorstenen staat aan de westkant van onze atletiekbaan en voorziet een groot deel van het Arenapark van warm water. Maar “it’s not easy being green” (Kermit de kikker), en dat geldt ook voor deze milieuvriendelijke centrale. De grijswitte rookwolken hangen vaker dan gewenst als een dikke deken over onze baan.

GACers die gebruik maken van de baan luchten hun hart op de sociale media. De actuele situatie is voor GAC aanleiding om aan de bel te trekken bij BeGreen.
Voorzitter Paul Maas heeft contact gezocht met de directeur van BeGreen die de klachten serieus neemt. Ook de gemeente is inmiddels in kennis gesteld. Wordt vervolgd..

Back To Top