Skip to content

Afgelopen zaterdag was de crosscompetitie finale 2015-2016. De beste junioren en pupillen van alle 55 atletiekverenigingen uit Noord-Holland, Utrecht en Flevoland gingen per categorie met elkaar de strijd aan om het podium: wie zijn de beste crossers en welke vereniging heeft het beste team.

De GAC D-pupillen waren uitstekend door de drie voorronden heen gekomen, maar liefst 4 jongens en 5 meisjes hadden zich gekwalificeerd voor de finale in Wieringermeer. Hiermee hadden we ook meteen een grotere kans op de prijzen, want met minimaal 3 geplaatste atleten doe je ook mee om de teamprijzen.

In de voorbereiding leek alles op rolletjes te gaan, tot er twee ziekmeldingen kwamen. Heel vervelend voor Maaike en Florian, ze zouden veeeeeeeel liever crossen dan ziek in bed liggen. Daarnaast ook een aderlating voor het GAC JPD-team en het GAC MPD-team. De minimum teambezetting van 3 atleten was bereikt, er mocht dus niets meer misgaan.

Op de dag zelf waren 5 atleten prima op tijd voor de warming-up, maar waar was Merle! 20 minuten voor de start kwam ze relaxed aanlopen, in de veronderstelling dat de start toch pas een uur later was?

De jongens waren als eerste aan de beurt. Thijmen startte -zoals altijd- furieus en werd aan de finish beloond met een mooie 4e plaats. Joep kreeg de opdracht mee om nu eens rustig te starten en hij hield zich daaraan. Het eerste deel liep hij lekker samen met Gavin op en pas op 400 meter voor de finish ging het gaspedaal omlaag. Hij scheurde maar liefst 9 deelnemers voorbij en finishte op een mooie 6e plaats. In al dit crossgeweld hield Gavin een mooi strak tempo aan en finishte met een brede smile als 17e.

Fay, Nienke en Merle hadden eerst nog de jongens vooruit geschreeuwd en meldden zich toen voor hun eigen start. Ze zijn aan elkaar gewaagd, deze meisjes, tijdens de race liepen ze dan ook bijna als aan een touwtje bij elkaar. Dat werd volgehouden tot aan de finish, met als resultaat een mooie klassering voor de middenmoot: Fay werd 9e, Nieke 13e en Merle 14e.

Toen werd het zenuwachtig wachten op de prijsuitreiking. Thijmen had met z'n 4e plaats als enige een mooie individuele prijs te pakken, maar hoe hadden de jongens en meisjes gescoord in het ploegenklassement? Om 14.15 uur (dat was dus NIET de starttijd, Evelien…) kwam de verlossende prijsuitreiking…..
GAC Jongens Pupillen D – 1e PRIJS en dus KAMPIOEN
GAC Meisjes Pupillen D – 1e PRIJS en dus KAMPIOEN

Op de foto zie je 3 glunderende jongens, 3 blije meisjes en een hele trotse trainer.
GEFELICITEERD!   
 

John Dankers

Back To Top