Skip to content

Dit is geen 1 april grap!
Niet alcoholische dranken zoals koffie, thee, mineraalwater, fris- en  vruchtendranken, zijn de afgelopen vijf jaar gemiddeld ruim 17 procent duurder geworden. Liefhebbers van alcoholische dranken betaalden bijna 10 procent meer dan begin 2011.                               
Het centraal Bureau voor de Statistiek(CBS) zegt dat de prijsstijgingen van dranken komt door belastingwijzigingen met een sterker prijsverhogend effect dan gemiddeld. Wij van de kantinecommissie merkten dit al aan de artikelen die we de afgelopen jaren inkochten voor onze kantine.
Vandaar we per 1 april 2016 genoodzaakt zijn enkele prijzen te verhogen. We hebben dit gelukkig kunnen beperken.

Onderstaande dranken zullen worden verhoogd van € 0,70 naar € 1,00:
Thee
Warme chocomelk
Bouillon
Warme siroop

De inhoud zal als compensatie worden verhoogd van 25 cl naar 32 cl.

Bijkomend voordeel is dat het voor de medewerkers achter de bar eenvoudiger, dus sneller afrekenen is, hiermee zal de wachttijd voor de bar iets afnemen.

In het verleden hebben wij vaak gevraagd om zoveel mogelijk met gepast geld te betalen, helaas werd hier onvoldoende gehoor aan gegeven. Met de invoering van het pinnen werd het kleine wisselgeld steeds schaarser, wat tot gevolg had dat onze penningmeester regelmatig 0,05, 0,10 en 0,20 muntjes moest kopen bij de bank. En dat is zonde van het geld.

Als laatste heb ik nog een klein verzoek aan de leden die nu alleen nog pinnen, neem ook wat cashgeld mee naar de club. De techniek heeft ons de afgelopen periode wel eens in de steek gelaten. Als er geen internetverbinding is, dan kan er niet gepind worden en moet alles opgeschreven worden.

Met vriendelijke groet,
Gert Wingelaar

Back To Top