Skip to content

Persbericht

===De Veldloop gaat niet door op 6 november. ===

Hilversum – Op zondag 6 november 2022 vind de 75e editie van de Maple Leaf Veldloop plaats in  het waterleidinggebied, gelegen tussen Hilversum en Laren. De inschrijving is geopend.

De Maple Leaf Veldloop werd in 1946 voor het eerst georganiseerd als eerbetoon aan de Canadese bevrijders. De veldloop is dan ook nauw verweven met de (sportieve) historie van Hilversum.

Deelnemers kunnen zich weer op verschillende onderdelen inschrijven.
Vanaf 10.45 uur gaan een zestal jeugdlopen van start, over de afstand van 850, 1600 of 2400 meter.
Aansluitend vinden vanaf 12.00 uur de Atletiekunie-wedstrijden plaats, met om 12:00 uur de lange cross over 7,5 km (vrouwen) en 10 km (mannen) en om 13:00 uur de kort cross over 2,5 km en 5 km. Om 13:00 starten eveneens de prestatielopen voor recreanten over een afstand van 2,5 km en 5 km. Tot slot starten om 13:15 uur de prestatielopen voor recreanten over een afstand van 7,5 km en 10 km.

Al sinds jaar en dag kan de Maple Leaf Veldloop rekenen op een trouwe schare deelnemers inclusief nationale toppers, dankzij de combinatie van een uitdagend parcours en goede organisatie. Ook dit jaar belooft het een sfeervolle editie te worden, met ondersteuning van de bekende Djembé band.

De start is ook dit jaar weer bij Sint Janskerkhof, tegenover de La Place. De organisatie kijkt er naar uit om de deelnemers en toeschouwers als vanouds weer in groten getale te verwelkomen.

Sponsor Klaverblad verzekeringen verleent wederom haar ondersteuning, samen met Gemeente Hilversum, GAC Hilversum, Run2Day Hilversum en nieuwkomer Goois Natuurreservaat.

Perscontact:

Meer informatie op Maple Leaf Veldloop of op de Facebookpagina

Louran van Keulen

louranvankeulen@hotmail.com

Back To Top