Skip to content

Bij de eerste door Le Champion georganiseerde editie van de Hilversum City Run hebben de wedstrijdatleten van GAC zich nadrukkelijk laten zien. Cas Lutz, die na een mindere periode weer steeds vaker ‘snelle benen heeft;’ liep in de 10 kilometerwedstrijd lange tijd in een kleine kopgroep. Na 6.5 kilometer moest hij Guus Winkelmolen (AV Feniks) en Paul Geertsma (AV Lionitas) laten gaan om als derde de meet te passeren, iets onder de 33 minuten.

Christine Bosch was in het damesveld oppermachtig en finishte in 37.35 bijna een halve minuut voor nummer twee Trix Hakstege. Teamgenoot Mirjam Koersen was dit keer niet aanwezig om de concurrentie mee aan te gaan; zij liep deze dag in Rotterdam naar een nieuw PR en een zesde plaats op het NK marathon overall.

Misschien wel de sterkste performance van de dag was van Jente Faber. De 18-jarige MILA-atleet die de laatste maanden de stap naar de nationale top heeft weten te zetten, had op het lastige parcours net een kwartier nodig om de 5 kilometer te voltooien: 15:09. Dat belooft wat voor het komende seizoen. Lukas Renauld en Tijmen van der Bij – trainingsgenoten van Faber bij trainer Mark Hilberts – noteerden de tweede en derde tijd om de 5 kilometer.

Faber (uiterst links), naast teamgenoten Meeuwsen, Van der Bij, Renauld en De Keizer.

Back To Top